facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ενταση στο περιφερειακό συμβούλιο -Κάτοικοι από Φυλή και Λιόσια ζήτησαν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ [εικόνες]

Ενταση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής.
Κάτοικοι από τα Λιόσια και τη Φυλή που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση σηκώνοντας πανό, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον ΧΥΤΑ Φυλής, ζητώντας το κλείσιμό του και οριστική λύση στη διαχείριση των αποβλήτων.
Υποστήριξαν ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του τελευταίου κυττάρου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και ζήτησαν να πάψει η δυτική αττική να αποτελεί το μοναδικό χώρο για τη διαχείριση των αποβλήτων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ Θοδωρής Σχινάς κατηγόρησε την παράταξη του ΚΚΕ: «Η στάση που τήρησε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση, με τη στήριξη ενεργειών που στοχεύουν στη δημιουργία μικροκομματικών εντυπώσεων, απάδει, όχι μόνο της ιστορίας του κόμματος αλλά και των στοιχειωδών κανόνων της δημοκρατίας και του διαλόγου. Το προεδρείο του συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας δεν πρόκειται να επιτρέψει την απαξίωση και την υποβάθμισή του μέσα από ολοκληρωτικές λογικές μπάχαλου, που δεν προάγουν καμία λύση και σίγουρα όχι το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων» τόνισε.
Στην ετοιμότητα του ΕΔΣΝΑ να αντιμετωπίσει άμεσα με «ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» το πρόβλημα της ρηγμάτωσης που σημειώθηκε στον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και στην αποφασιστικότητα να εφαρμοστεί το συντομότερο το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων που εμπεριέχει ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός, αποβλέποντας στην επανάκτηση και μείωση των απορριμμάτων ώστε να πάψει να υφίσταται το «έγκλημα δεκαετιών» που έχει συντελεστεί στη Φυλή, εστίασε η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου σε δήλωσή της αμέσως μετά την έκτακτη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την προσωρινή δυσλειτουργία του ΧΥΤΑ.
Η περιφερειάρχης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα δραστηριοποίησης των δημάρχων στην κατεύθυνση της μείωσης του όγκου των σκουπιδιών αποδίδοντας τους τον χαρακτηρισμό «Ευρωπαίοι α λα καρτ» καθώς «θέλουμε επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά χρήματα για την ανακύκλωση ή για τις καμπάνιες ενημέρωσης, χωρίς να τις υλοποιούμε» όπως διαπίστωσε.
Στο σύνολο των 66 λοιπόν δήμων της Περιφέρειας ανέφερε «5 μονάχα έχουν προχωρήσει σε σοβαρή ανακύκλωση προκειμένου να μειώσουμε την ταφή των συμμείκτων».
Υπενθύμισε την αυστηρότητα των Ευρωπαίων και των στόχων που βάζουν για το 2020. Δηλώνοντας ότι «όσον αφορά το πρόσωπό μου θα είμαι στην πρώτη γραμμή για να πιαστούν αυτοί οι στόχοι».
Αναφορικά με το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ ενημέρωσε ότι προήλθε από μία ρηγμάτωση η οποία επιδεινώθηκε από τη βροχόπτωση. «Πήραμε όλοι οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου την απόφαση να προφυλάξουμε την ασφάλεια των εργαζομένων. Και για αυτό, αντί ελαχίστων ωρών, οδηγηθήκαμε στην ταλαιπωρία των συμπολιτών κάποιων ημερών».
Με αφορμή το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, που έχει ξαναδοκιμάσει τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής, το 2003, το 2008, το 2009 και το 2011, «σημειώνω ότι παλαιότερα χρειάστηκαν να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια για να αποκατασταθεί, και όχι μόνο μια εβδομάδα».
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news