facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Αμετανόητη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το «πάρτι» με τις επιχορηγήσεις: Στην επόμενη φάση θα δικαιωθούν οι συνάδελφοι

Την ελπίδα ότι "στην επόμενη φάση οι συνάδελφοι συνδικαλιστές θα δικαιωθούν" εκφράζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκαν 7 συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας.

"Η δίκη θα έχει συνέχεια. Η χθεσινή εξέλιξη δεν ακυρώνει τους αγώνες, τις προσπάθειες και την αφοσίωση των επτά συναδέλφων μας στο θεσμικό τους ρόλο, δηλαδή την προάσπιση και την προαγωγή των εργασιακών δικαιωμάτων", αναφέρει η ΓΕΝΟΠ και προσθέτει: "Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η δίωξη εναντίον των 59 είχε πολιτική αφετηρία. Ακόμα, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η εκποίηση μιας δημόσιας επιχείρησης θα ήταν πολύ πιο εύκολη χωρίς την «ενοχλητική παρουσία» των εκπροσώπων των εργαζομένων. Το δάνειο των 500.000 ευρώ έχει επιστραφεί στη ΔΕΗ και μάλιστα εντόκως. Συνεπώς, η οποιαδήποτε -περί του αντιθέτου - αναφορά σε ορισμένα ΜΜΕ αν δεν είναι βαριά άγνοια, τότε είναι κραυγαλέα σκοπιμότητα".

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορούσε χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της, τα έτη 2008, 2009 και 2010 για την οποία δικάστηκαν συνολικά 58 κατηγορούμενοι εκ των οποίων το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώους 51 κατηγορουμένους, πρώην προέδρους και στελέχη της ΔΕΗ, ενώ έκρινε ενόχους 7 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news