facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Αγοραστός: Ζητώ συγγνώμη που πίστεψα τον Υπουργό Εσωτερικών

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη που πίστεψα τον Υπουργό Εσωτερικών όταν είπε ενώπιον όλων των Περιφερειαρχών ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για ν’ αποσυναρμολογήσει τις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες. Όπως προκύπτει από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-22, όχι μόνο δεν προτίθεται να τις αποσυναρμολογήσει αλλά αυξάνει τον προϋπολογισμό τους».

Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022».

«Στο Μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στον «Κλεισθένη 2». Και πάλι διαψεύστηκε ο αρμόδιος Υπουργός», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και επισήμανε: «Μεταρρύθμιση με δόσεις δεν γίνεται, μεταρρύθμιση γίνεται μια φορά και δυνατά».

Θέλουν να βάλουν βαρίδια στο θεσμό των Περιφερειών για να τον τραβήξουν προς τα κάτω

Αναφερόμενος στην υποχρεωτική δέσμευση του συνόλου των αποθεματικών ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας και την κεντρική διαχείρισή τους από το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε λόγο για «επιτροπεία νέου στυλ στην Αυτοδιοίκηση» και είπε με έμφαση:

«Είναι προφανές ότι δεν αντέχουν το καλύτερο κι αναφέρομαι στις Περιφέρειες που δεν χρωστούν, κάνουν συνετή διαχείριση, ξέρουν να συνεργάζονται, ξέρουν να φτάνουν στο αποτέλεσμα, ξέρουν να έχουν υπερκομματικό πατριωτισμό. Θέλουν να βάλουν βαρίδια στο θεσμό των Περιφερειών για να τον τραβήξουν προς τα κάτω, ενώ έχουν εμμονή με την ακόμη μεγαλύτερη γραφειοκρατία και το να «φορτώνουν» το κεντρικό κράτος και τον προϋπολογισμό με αχρείαστες υπηρεσίες».

Η «επόμενη ημέρα» θα είναι η νέα δοκιμασία για τους πολίτες

«Η «επόμενη ημέρα» θα είναι η νέα δοκιμασία για τους πολίτες», εκτίμησε ο κ. Κ. Αγοραστός και διατύπωσε την πρόβλεψη ότι «καθώς δεν υπάρχει ελληνικό σχέδιο από την κρίση, θα συνεχιστεί η μετρολογία του μνημονίου ανεξάρτητα αν λέγεται μνημόνιο ή όπως αλλιώς.

Οι πολίτες υποφέρουν, το καλάθι της νοικοκυράς αδειάζει, η πατρίδα πονά. Η εξαθλίωση δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση. Ορατότητα κανονικότητας μηδέν γιατί επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει επανάκτηση της ανεξαρτησίας της χώρας επί του οικονομικού πεδίου», είπε χαρακτηριστικά.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news