facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί μέλη της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή την επίθεση με μολότοφ, που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο εναντίον αστυνομικής κλούβας, που μετέφερε διμοιρία φύλαξης του τουρκικού προξενείου.

Κρατώντας δύο πανό, οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί μίλησαν για «επιθέσεις δολοφονίας» εναντίον των συναδέλφων τους, καταγγέλλοντας την «αδιαφορία» της Πολιτείας να βρει τους ενόχους. Όπως ανέφεραν, από το 2010 έως σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης έγιναν τουλάχιστον 17 φορές «στόχοι» επιθέσεων από άγνωστους, χωρίς να έχει γίνει «ούτε μία ταυτοποίηση και σύλληψη».

«Τα τελευταία δέκα χρόνια βλέπουμε παντού διμοιρίες να απλώνονται σε κάθε στόχο, είτε είναι υπουργεία είτε πολιτικά κόμματα. Όταν βάζεις διμοιρίες μετατρέπουν τους αστυνομικούς σε ακίνητους στόχους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόδωρος Τσαϊρίδης, επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να στήνονται δολοφονικές ενέργειες εναντίον αστυνομικών, να προσπαθούν να τους κάψουν και εν συνεχεία να μην γίνεται καμία προσαγωγή και σύλληψη».

Αντιπροσωπεία των αστυνομικών επισκέφθηκε, στη συνέχεια, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρο Τσόγκα, ο οποίος παρήγγειλε για το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, την οποία και ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών, με τη βοήθεια κάθε διαθέσιμου τεχνολογικού μέσου (όπως κάμερες ασφαλείας, βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφίες).

Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία των αστυνομικών, αποτελούμενη από μέλη της διοίκησης της Ένωσης, αφού προσκόμισε τα στοιχεία με τις επιθέσεις των τελευταίων ετών εναντίον αστυνομικών φύλαξης στο προξενείο της Τουρκίας, κατέθεσε υπόμνημα με έξι προτάσεις προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Όπως έγινε γνωστό, οι συγκεκριμένες προτάσεις περιλαμβάνουν τα εξής σημεία:

-την απόλυτη εφαρμογή της νομοθεσίας για τις συνθήκες φύλαξης των ευπαθών στόχων και της κίνησης των αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους,

-την επανεξέταση των φυλασσόμενων ευπαθών στόχων και τη διακοπή της φύλαξης, όπου αυτή δεν είναι αναγκαία,

-την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, με πιο αυστηρές ποινές για όσους απρόκλητα επιτίθενται σε ένστολους εν ώρα υπηρεσίας, και την εφαρμογή των ποινών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα,

-τη λειτουργία των διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων βάσει του καθηκοντολογίου της: όπως επισημαίνεται, η ύπαρξη διμοιριών σε κάθε σημείο της πόλης καθιστά τους αστυνομικούς εύκολους στόχους επιθέσεων και υποτιμά το έργο της υπηρεσίας τους,

-την αποκατάσταση της εικόνας των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και τον τερματισμό της αστυνομοκρατίας,

-τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων και την κατάθεση προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό των διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και την αναθεώρηση του τρόπου χρήσης των διμοιριών.

Όπως τόνισαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα σε τοπικό επίπεδο με εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news