facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Βουλή: Ομόφωνα αποβλήθηκε η Χ.Α. από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας

Με ομόφωνη απόφασή τους τα κόμματα της Βουλής συμφώνησαν στην πρόταση του Προέδρου της Νίκου Βούτση για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, μετά την προτροπή για πραξικόπημα που εισηγήθηκε βουλευτής της.

«Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν όπου εκπρόσωπος ενός κόμματος προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο κ. Μπαρμπαρούσης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού» αναφέρει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Βουλής και συνεχίζει:

«Οι εκφράσεις αυτές, πέραν όλων των άλλων των προφανών και αυτονοήτων, θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που προφανώς δεν θίγονται από τέτοιου είδους προκλήσεις. Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη δημοκρατία, με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων και δημιουργίας επεισοδίων σε όλη τη χώρα. Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην ολομέλεια του Σώματος κανείς εκ των κυρίων και κυριών της Χρυσής Αυγής να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους. Διότι πρέπει να δοθεί από την ελληνική Βουλή ένα μήνυμα προς όλο τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους, πατριδοκάπηλων που θέλουν, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα».

Και η εισήγηση του κ. Βούτση για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καταλήγει: «Είμαι σαφής, αυτή η πρόκληση, ύστερα μάλιστα από την παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής που επί της ουσίας κάλυψε αυτή τη συμπεριφορά, αφορά το σύνολο των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και με αυτή την έννοια εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια, για την στέρηση του δικαιώματος της συζήτησης. Δεν θέλω να ξανακούσω αυτή την πρόκληση που είναι σαφές πως είναι προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει και με το τι θα συμβεί σήμερα, αύριο την Κυριακή σε αυτό τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news