facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΓΣΕΕ: Εξέταση της προσφυγής της για τα εργασιακά στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας

Σήμερα, 4 Ιουνίου, θα εξετασθεί στη Γενεύη η προσφυγή της ΓΣΕΕ στην τριμερή διάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), που αφορά την «αποδόμηση» των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών κεκτημένων, με μέτρα που αποτελούν δεσμευτικούς όρους των «αλλεπάλληλων» μνημονίων.

Στην προσφυγή της, που έχει κατατεθεί ήδη από το 2010, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι τα μέτρα της περιόδου των μνημονίων, έπληξαν εργασιακά δικαιώματα, το εισόδημα των εργαζομένων και έχουν αποδυναμώσει θεσμικά τους εργαζόμενους αφήνοντάς τους χωρίς πλέγμα κοινωνικής προστασίας και «σε συνθήκες εκφυλισμού του κοινωνικού διαλόγου». Επίσης καταγγέλλει πολλαπλές κρατικές παρεμβάσεις που παραβιάζουν τη Διεθνή Σύμβαση αρ.98 και άλλες Συμβάσεις επικυρωμένες από την Ελλάδα.

Στη φετινή 107η τριμερή διάσκεψη της ΔΟΕ στην οποία θα παραστεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος με ειδικό κλιμάκιο, η Συνομοσπονδία θα εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους, τους απολυμένους και τους ανέργους της χώρας προβάλλοντας στοιχεία για την ποιοτική και την ποσοτική επιδείνωση της αγοράς εργασίας όλα τα χρόνια των μνημονίων.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news