facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Σκοπιανό: Με τρεις κινήσεις κλιμακώνει τις αντιδράσεις της η ΝΔ

Βήμα βήμα κλιμακώνει η αξιωματική αντιπολίτευση την αντίδραση της στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό, προτάσσοντας της ζήτημα της έλλειψης πολιτικής νομιμοποίησης για την υπογραφή από την κυβέρνηση ενός τόσο δεσμευτικού για τη χώρα κειμένου.

Η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρότρυνση προς τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο στη Βουλή προτού να υπογραφεί από την κυβέρνηση, «ώστε να διαπιστωθεί εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει αυτή τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της» ήταν η πρώτη κίνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.



Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι η Βουλή πρέπει να ψηφίσει για τη συμφωνία πριν από την υπογραφή της και στο πλαίσιο αυτό επικαλείται το προηγούμενο του Ιουλίου του 2015 όταν μετά το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζήτησε και έλαβε από το ελληνικό Κοινοβούλιο εξουσιοδότηση «για τη διαπραγμάτευση και σύναψη σύμβασης μρ τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Το προηγούμενο εκείνης της εξουσιοδότησης, που είχε πάρει τη μορφή νομοσχεδίου με ένα άρθρο και είχε εγκριθεί από τη συντριπτική πλειονότητα της Βουλής (όλα τα κόμμα εκτός από τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ) μπορεί να ακολουθηθεί και σε αυτή την περίπτωση υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι έτσι θα φανεί αν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να υπογράψει.

Στην περίπτωση που δεν γίνει αυτό, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αφήνουν να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει η τρίτη κατά σειράν δυνατότητα που έχει στην κοινοβουλευτική της φαρέτρα η αξιωματική αντιπολίτευση και είναι η υποβολή πρόταση μορφής.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news