facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Ασφυκτικές πιέσεις για την ένταξη στο σύστημα των Οικογενειακών Γιατρών

Tην αιφνιδιαστική αλλά και εκβιαστική διακοπή των υφιστάμενων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ). Την ίδια ώρα που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν αυτές τις πρακτικές και ζητούν διάλογο για τη δημιουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να υλοποιήσει το προαπαιτούμενο της ΠΦΥ με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι τον Αύγουστο και θέτει ασφυκτικά όρια στους γιατρούς που καλούνται να αποφασίσουν μέχρι τις 15 Ιουλίου εάν ενταχθούν ή όχι στο νέο καθεστώς απασχόλησης.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ενημερώνονται οι γιατροί πως με τον νόμο 4486/17 οι οικογενειακοί γιατροί θα λειτουργούν στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), στα Κέντρα Υγείας, στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή ως συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Ως οικογενειακοί ιατροί εννοούνται οι γενικοί γιατροί, οι παθολόγοι και οι παιδίατροι για τον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ υπογράφονται ήδη οι πρώτες συμβάσεις με τους οικογενειακούς γιατρούς, μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε απευθύνει ο Οργανισμός σε ιδιώτες. Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος – απολύτως αναμενόμενη κατά την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ εφόσον το ενδιαφέρον που είχε αποτυπωθεί στην πρώτη ήταν μικρό.

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς: ενημερώστε τους ασφαλισμένους ότι από τις 16 Ιουλίου δεν θα αποζημιώνεστε από τον ΕΟΠΥΥ

Μνημείο άσκησης παράνομης και καταχρηστικής εξουσίας χαρακτηρίζει η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ την ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού ότι διακόπτονται οι υφιστάμενες συμβάσεις με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους στις 15 Ιουλίου.

«Έχει ως σκοπό τον ωμό εκβιασμό των 2.000 αυτών ιατρών ώστε να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη» αναφέρει το προεδρείο της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και εφιστά την προσοχή των συμβεβλημένων παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων καθώς δεν θα αποζημιωθούν τις προγραμματισμένες επισκέψεις από τις 16/7/2018 και μετά και επομένως θα πρέπει να προβούν σε ενημέρωση των ασφαλισμένων.

«Οι παγίδες της νέας προκήρυξης έχουν αναλυθεί διεξοδικά στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και των νέων ιατρών απέρριψε το σκεπτικό της νέας κατάπτυστης σύμβασης, η οποία παραπέμπει σε συνθήκες δουλοπαροικίας και ακραίας εκμετάλλευσης του ιδιωτικού ιατρικού έργου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Τα ιατρεία των συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών θα τελούν υπό επίταξη για ένα χρόνο με οικονομικούς όρους τριτοκοσμικής χώρας, υπό το ζυγό διατακτικών παραγγελμάτων και μετά θα εξοστρακισθούν από το δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σαν να είναι ενοχλητικά κουνούπια» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συμβεβλημένων γιατρών και διαπιστώνουν με πικρία πως «απολύονται με μία ανακοίνωση, έχοντας υπηρετήσει 6 χρόνια τους ασφαλισμένους, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό. Με ένα διακόπτη, καταργούνται 4,8 εκατ. δωρεάν επισκέψεις από την ΠΦΥ, χωρίς να υπάρχει επάρκεια στον αριθμό των οικογενειακών ιατρών ούτε στοιχειώδης ενημέρωση για τον τρόπο “αντιστοίχισης” των ασθενών σε αυτούς».

Επιφυλάσσεται τέλος η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ να απευθυνθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, θεωρώντας πως οι χειρισμοί της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news