facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ντ. Μπακογιάννη: «Τα άλλα μπορούμε να τα διορθώσουμε, την υποθήκευση της περιουσίας του Δημοσίου όχι»

Η κυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση να υποθηκεύσει την περιουσία του ελληνικού λαού για 26 δισ. ευρώ, ανέφερε από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές, η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε αυτό. Ούτε εκπροσωπείτε τον λαό, ούτε έχετε τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να υποθηκεύσετε την περιουσία του Δημοσίου έναντι 26 δισ. ευρώ. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα. Η απάντηση που συνήθως δίνετε του τύπου ‘τι να σου κάνω μωρέ’ δεν μπορεί να ισχύσει σε αυτή την περίπτωση. Τα άλλα μπορούμε να τα διορθώσουμε, αυτό όχι», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου αλλά και τον τρόπο με το οποίο αυτό θα περάσει από τη Βουλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «για 120 άρθρα και 500 σελίδες δίνουν 4 λεπτά χρόνο στους βουλευτές να τοποθετηθούν».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε «μύθο» την καθαρή έξοδο και καθεστώς την πολιτική του τέταρτου μνημονίου.

Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο υπενθύμισε πως «τον Μάιο του 2014 λέγατε ότι το μεγαλύτερο κόλπο της ΝΔ είναι να πείσει ότι το μνημόνιο δεν υπάρχει. Εμείς όμως δεν το κάναμε αυτό. Αλλά το κάνετε εσείς τώρα» και πρόσθεσε πως «ήταν η ένδοξη εποχή που ο κ. Τσακαλώτος έλεγε πως η μόνη χώρα με πολύχρονα πλεονάσματα είναι η Νορβηγία επειδή είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Σήμερα όμως τι κάνουμε; Φέρνει πλεονάσματα 42 δισ. ως το 2022».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news