facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΕΔΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά τις αποκαλύψεις για σύσταση παράνομης φαρμακοβιομηχανίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα ρεπορτάζ του protothema.gr για την σύσταση φαρμακοβιομηχανίας εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, από καθηγητές που παράγουν φάρμακα χρησιμοποιώντας αφορολόγητο οινόπνευμα, το οποίο το Πανεπιστήμιο αγοράζει για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σύμφωνα πάντα με τις ενυπόγραφες καταγγελίες άλλου καθηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Πρυτανικές Αρχές έδωσαν εντολή στο πρόεδρο του Τμήματος Φαρμακευτικής να κινήσει διαδικασίες για τη συγκρότηση ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του συναδέλφου τους, αναπληρωτή καθηγητή που διδάσκει στο ίδιο Τμήμα, αλλά και τα στοιχεία που έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τα φορτηγά να φορτώνουν και να μεταφέρουν προς άγνωστο προορισμό τα βαρέλια με το αφορολόγητο οινόπνευμα μετά τις αποκαλύψεις του protothema, προκάλεσαν αίσθηση στο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ποιοι έδωσαν την εντολή για να φτάσουν οχήματα μεταφορικής εταιρείας μέχρι του αίθριου του Τμήματος Φαρμακευτικής και να πάρουν τα βαρέλια με την αιθυλική αλκοόλη; Ποιοι επιχείρησαν να εξαφανίσουν, ίσως, στοιχεία;
Η υπόθεση έχει φτάσει στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ενώ διερευνάται από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων.


pan_1
pan_5
pan_3


Στο μεταξύ σε μία απόφαση που και ο πλέον καλοπροαίρετος θα την αντιμετώπιζε με καχυποψία, ειδικά λόγω της χρονικής στιγμής που αυτή πάρθηκε, προχώρησε το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από μερικές ημέρες η συνέλευση του Τομέα αποφάσισε να αφαιρέσει τα διδακτικά καθήκοντα από την σύζυγο του αναπληρωτή καθηγητή που προχώρησε στις καταγγελίες, η οποία ανήκει στο εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Φαρμακευτικής. Αν και έχει δεκαετή εμπειρία στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, μετατέθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Χημείας.

Πρόεδρος της συνέλευσης που πήρε την παραπάνω απόφαση ήταν ο διευθυντής του Τομέα Φαρμακογνωσίας. Να σημειωθεί ότι η σύζυγος και τα δύο παιδιά του σημερινού προέδρου, είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της επίμαχης εταιρείας που καταγγέλλεται ότι δραστηριοποιείται εντός τους Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μέλη της συνέλευσης που ψήφισαν τη μετάθεση της συζύγου του καθηγητή σε άλλο τμήμα, είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι της εταιρείας.


pan_1
pan_2
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news