facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Πορτογάλοι κατακτητές στο Ράλι Ακρόπολις

Εδώ και λίγη ώρα το Ράλι Ακρόπολις 2018, αγώνας που μετρά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι πλέον παρελθόν. Νικητές αναδείχθηκαν οι Πορτογάλοι Magalhaes B. - Magalhaes H. με Skoda Fabia R5, οι οποίοι στις 4 ειδικές διαδρομές της τελευταίας ημέρας του αγώνα, κινήθηκαν συντηρητικά προκειμένου να διατηρήσουν χωρίς ρίσκα την πρώτη θέση που κατείχαν από το μέσον της 2ης ημέρας.
Στην 2η θέση τερμάτισαν οι Ούγγροι Herczig N. - Ferencz R., επίσης με Fabia R5, και 3οι οι Πολωνοί Ptaszek H. - Szczepaniak M. (τέως συνοδηγός του Kubica), επίσης με Fabia R5.
Άτυχοι του αγώνα οι Ρώσοι Lukyanuk A. - Arnautov A. που με το Ford Fiesta R5 κέρδισαν τις περισσότερες ειδικές της 3ης ημέρας, αλλά έμειναν πολύ πίσω καθώς είχαν εγκαταλείψει από το Σάββατο και συνέχιζαν με καθεστώς super rally και τις ανάλογες ποινές καθυστέρησης. Στο ίδιο μήκος κύματος και το επίσημο πλήρωμα της Skoda, οι Φινλανδοί Nordgren J. - Suominen T. με Fabia R5, οι οποίοι τελικά τερμάτισαν 20οί , δυο θέσεις εμπρός από τους Ρώσους και φυσικά δεν πήραν ούτε βαθμό για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Από Ελληνικής πλευράς, πρώτοι στον Ευρωπαϊκό αγώνα, τερμάτισαν οι Θέμης Χαλκιάς – Λεωνίδας Μαχαίρας με το «νοικιάρικο» από Ιταλική ομάδα Fabia R5, μακράν –όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο- από τους «Ελ Νακ» - Βίγκο με Renault Clio Sport (18οι γενικής & 1 οι στην κατηγορία R2) και τους Ζούνη – Ιντζόγλου με Subaru Impreza (21οι γενικής κατάταξης από τους 24 που κατετάγησαν).
Συναισθηματική αξία για τους Έλληνες, έχει και ο τερματισμός στην 7η θέση του ομογενή Βέλγου Ζουρντάν Σερδερίδη (συνοδηγός ο Βέλγος F. Miclotte), το Fabia του οποίου είναι «ντυμένο» με την ελληνική σημαία.
Όσον αφορά το Ελληνικό Πρωτάθλημα (τερμάτισαν 28 αυτοκίνητα), τους βαθμούς της νίκης πήραν –όπως είναι φυσικό- οι Χαλκιάς – Μαχαίρας, με 2ους τους Γιώργο Κεχαγιά (η καλύτερή του εμφάνιση σε χωμάτινη επιφάνεια) – Βασίλη Μπασιούκα με Mitsubishi Evo IX.
Τρίτοι Έλληνες κατετάγησαν οι Γιάννης Μπαντούνας – Κώστας Σούκουλης στο τιμόνι του αξιόπιστου Mitsubishi Evo V, πολύ μπροστά από τον 20χρονο Παναγιώτη Ρουστέμη, που αν και άπειρος σε δύσκολους αγώνες οδήγησε με σύνεση και ταχύτητα ένα Mitsubishi Evo X.
Τέλος, για το Πρωτάθλημα των Ιστορικών Αυτοκινήτων οι Ανδρέας και Γιώργος (γιος & πατέρας) Παπαγεωργίου με το 45ετίας Volvo 142, άφησαν σε κανένα από τα άλλα πληρώματα της κατηγορίας να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους. Δεύτεροι εδώ, οι Μιχάλης Νομικός – Γιώργος Κουρής με Toyota Starlet, που ήταν οι μόνοι μαζί με τους νικητές χωρίς την χρήση της δυνατότητας super rally.
Ο αγώνας σε οργανωτικό επίπεδο δεν παρουσίασε ουσιαστικές ελλείψεις παρά το ότι προετοιμάστηκε με μόλις 45 ημέρες. Κάποια λάθη σε κοντρόλ με άπειρους κριτές, και προβλήματα στην αργή (και μερικές φορές μπερδεμένη) έκδοση αποτελεσμάτων (ειδικά σε αυτά που αφορούσαν τα Ελληνικά Πρωταθλήματα), μπορούν να αντιμετωπιστούν στην επόμενη διεξαγωγή, αρκεί να αρχίσει η προετοιμασία από αύριο.
Αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία των ανθρώπων της ΕΚΟ, εταιρίας που την τελευταία στιγμή έδωσε φιλί ζωής στον θνήσκοντα «εθνικό μας» αγώνα. Την συμπαράστασή τους στον αγώνα έδειξαν και οι φίλοι του μηχανοκίνητου, που παρά την οικονομική στενότητα, την απουσία γνωστών οδηγών, την έλλειψη συναγωνισμού και το σχεδόν ανύπαρκτο θέαμα, έδωσαν το παρόν στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, αλλά όχι και στην Υπερειδική του Μαρκόπουλου, που εκτός αυτού καταδικάστηκε από την απευθείας τηλεοπτική της μετάδοση από το εθνικό δίκτυο.
Κλείνουμε, απογοητεύοντας όσους περιμένουν (ή ακούν και πιστεύουν φαφλατάδες) ότι, του χρόνου είναι δυνατόν να επιστρέψει στο καλαντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Αυτό αν συμβεί θα ισοδυναμεί με το 8ο θαύμα και επειδή στην εποχή μας θαύματα δεν γίνονται, αν ποτέ συμβεί θα είναι μετά από κάποια χρόνια συνεπούς και απολύτως άρτιας διοργάνωσης του Ακρόπολις στα επίπεδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news