facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ο Ερντογάν απειλεί ξανά τον Κουρτς και καλεί τη Γερμανία να... τον στρώσει!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε τις κινήσεις του του εναντίον του Αυστριακού προθυπουργού, Σεμπάστιαν Κούρτς, σχετικά με την απόφαση της Βιέννης να κλείσει επτά τζαμιά και να απελάσει 40 ιμάμηδες καλώντας τη Γερμανία να "τον στρώσει".

"Κάνω κάλεσμα στον Αυστριακό πρωθυπουργό: Είσαι ακόμα νέος και χρειάζεσαι εμπειρία. Οι άπειρες συμπεριφορές σου όπως αυτή μπορεί να σου κοστίσουν σε μεγάλο βαθμό", δήλωσε ο Erdoğan σε εκδήλωση αργά το βράδυ στα πλαίσια του ισλαμικού Laylat al-Qadr στις 10 Ιουνίου.

Επανέλαβε την προηγούμενη προειδοποίησή του ότι η απόφαση της Αυστρίας "μπορεί να ξεκινήσει έναν πόλεμο σταυροφόρων-ημισελήνου", και πρόσθεσε: "Απευθύνω επίσης αυτό το κάλεσμα σε ολόκληρη τη Δύση, ιδιαίτερα στη Γερμανία: Στρώστε τον άνθρωπό σας. Διαφορετικά, η κατάσταση μπορεί να εκτραχυνθεί. Έχουμε ορισμένα βήματα που πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τα επιχειρήματά μας. Δεν θα αφήσουμε τους 250.000 αδελφούς μας να καταπιεστούν εκεί [στην Αυστρία]. Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται".

Οι παρατηρήσεις του Ερντογάν ήταν αντίδραση στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κουρτς στις 8 Ιουνίου, για να εκδιώξει αρκετούς ιμάμηδες που χρηματοδοτήθηκαν από το εξωτερικό, ενώ έκλεισε και επτά τουρκικά τζαμιά σε μία προσπάθεια καταστολής του «πολιτικού Ισλάμ».

Ο αυστριακός καγκελάριος πρόσθεσε ότι οι ιμάμηδες θα απελαθούν λόγω της ύπαρξης ξένων κεφαλαίων.

"Οι παράλληλες κοινωνίες, το πολιτικό Ισλάμ και η ριζοσπαστικοποίηση δεν έχουν θέση στη χώρα μας", δήλωσε ο Kurz.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news