facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα: Αποχή εργασίας κήρυξε το Σωματείο -«Να διαβεβαιώσουν Δήμος-ΑΕΚ για την ασφάλειά μας»

Αποχή από κάθε εργασία στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κήρυξε το Σωματείο του Δήμου, με αφορμή την ένταση που υπάρχει στο σημείο που βρίσκεται δίπλα στο υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος τεσσάρων υπαλλήλων και του αντιδημάρχου καθαριότητας, έπειτα από καταγγελίες για παράνομες εργασίες στο γκαράζ.

«Το Σωματείο Εργαζομένων Ν.Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας καταγγέλλει την σύλληψη και ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος 4 εργαζομένων του Δήμου που εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας», αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου που συνεχίζει αναλυτικότερα ως εξής:

«Οι συνάδελφοι μας δεν έκαναν τίποτα παράνομο πέρα ότι του βρισκόντουσαν στο χώρο εργασίας τους αποτέλεσαν όμως τα θύματα της αντιπαράθεσης Δήμου και ΠΑΕ-ΑΕΚ.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια καθημερινή κατάσταση έντασης που υπάρχει γύρω από το χώρο του γκαράζ και περιλαμβάνει φραστικά επεισόδια, λιθοβολισμό αυτοκινήτων του Δήμου, συγκεντρώσεις αποκλεισμού του χώρου από οργανωμένους ή ανοργάνωτους οπαδούς.

Αυτή η κατάσταση που βάζει στην μέση τους εργαζόμενους με κίνδυνο μάλιστα για την σωματική τους ακεραιότητα και την στέρηση της προσωπικής ελευθερίας πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.

Για αυτό το Σωματείο εργαζομένων καλεί την διοίκηση του Δήμου και την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ σε τριμερή συνάντηση εντός των επομένων ωρών η 2-3 ημερών προκειμένου να υπάρχουν έγγραφες διαβεβαιώσεις και από τις 2 πλευρές που θα αφορούν την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να συνεχιστεί καμιά εργασία στο χώρο αυτό και για αυτό το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε την αποχή από την εργασία μέχρι να υπάρξει λύση.

Σε κάθε περίπτωση

Τις ευθύνες της κυβέρνησης που έστρωσε το χαλί στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Τις ευθύνες της περιφέρειας που υπηρετεί αυτό το σχεδιασμό

Τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής να μην έχει εξασφαλίσει κατάλληλο χώρο για τις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου

ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΝΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ»

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news