facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Απαισιοδοξία Μοσκοβισί για άμεσο τερματισμό της διαμάχης με τις ΗΠΑ

Απαισιόδοξος ως προς την πιθανότητα άμεσου τερματισμού του εμπορικού «πολέμου» με τις ΗΠΑ, εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί, μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχθηκε πως «δεν είναι αισιόδοξος» σχετικά με το ενδεχόμενο επίλυσης της διαμάχης με την Ουάσιγκτον στην προσεχή συνεδρίαση των G7, στον Καναδά.

«Δεν έχω κανέναν λόγο σε αυτή τη φάση να είναι αισιόδοξος… Θα δούμε αν ξεκινήσει ουσιαστικά ένας εμπορικός πόλεμος. Αυτό υποθέτει ένα πράγμα, την κλιμάκωση», ανέφερε σε συνέντευξή του στο France Inter Radio, όπως μεταδίδει το Reuters. «Και εμείς χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας».

Οι ηγέτες των υπολοίπων χωρών των G7 εξέφρασαν την οργή τους για τους δασμούς, σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας στην αποδοκιμασία των δασμών.

«Πηγαίνω σε αυτές τις συνεδριάσεις πολύ καιρό. Όμως αυτή ήταν μια πολύσπάνια περίπτωση όπου η αντίθεση προς τις ΗΠΑ ήταν ομόφωνη», σχολίασε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο.

«Τα ευρωπαϊκά αντίμετρα θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες» σχολίασε, σχετικά, ο Μοσκοβισί, εξηγώντας πως η Ε.Ε. θα αυξήσει τους φόρους σε μία σειρά εισαγόμενων αμερικανικών προϊόντων.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news