facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Η Τουρκία στήνει πολεμικά πλοία στο Αιγαίο με το φόβο προβοκάτσιας

Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας στο Αιγαίο από τον φόβο προβοκάτσιας εκ μέρους της Ελλάδας, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Αnadolu. Στο πλαίσιο αυτό μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και οι ομάδες υποβρυχίων καταστροφών (SAT) έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου της Τουρκίας, η Ναυτική Διοίκηση ανέφερε πως η Ελλάδα αύξησε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Παράλληλα ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Νουρεντίν Τσανικλί, επισκέφτηκαν φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και έδωσαν σχετικές οδηγίες.

Πρόσφατα ο Ακάρ είχε επισκεφτεί και πάλι φρεγάτα που συμμετείχε στην άσκηση «Λευκή Καταιγίδα« και είχε δηλώσει πως «Εάν υπάρχει ένα καθήκον στο Αιγαίο θα το εκπληρώσουμε χωρίς δισταγμό για την πατρίδα και το έθνος μας και για αυτό κανένας δεν θα πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς».

Στρατιωτικές πηγές που ερωτήθηκαν από το news.gr αναφέρουν ότι η Άγκυρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την συγκυρία με την ελληνική άσκηση «Καταιγίδα» (που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Αιγαίο) για να εμφανίσει την Ελλάδα ως επιτιθέμενη.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news