facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Μαζεύει υπογραφές για πρόταση μομφής η ΝΔ

Φουντώνουν τα σενάρια για κατάθεση πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η Πειραιώς έχει ήδη αρχίσει και μαζεύει υπογραφές βουλευτών για να στηρίξει την πρόταση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η πρόταση μομφής να κατατεθεί ακόμη και σήμερα.

Τα σενάρια άρχισαν να διακινούνται από νωρίς το πρωί, ενώ η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φαίνεται πως έγινε η θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Η ΝΔ, πέραν των προβλημάτων που εντοπίζει στη συμφωνία, αμφισβητεί και τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης να την υπογράψει από τη στιγμή που δεν την δέχεται ο ένας από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ο Πάνος Καμμένος.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας. Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μυστική διπλωματία και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ενίσχυσης των δυνάμεων του κάλπικου εθνικισμού.

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ εξετάζει τη θέση της με βάση το τελικό κείμενο της συμφωνίας, ενώ την Παρασκευή ο αρχηγός της ΝΔ και ο πρωθυπουργός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη συζήτηση στη Βουλή.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news