facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Άρειος Πάγος: Εκδίδει Τούρκο δημοσιογράφο στην Τουρκία

Την έκδοση του 45χρονου Τούρκου δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά – ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από «ερυθρά αγγελία» της Ιντερπόλ – στην πατρίδα του και την παράδοσή του στην τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε ο Άρειος Πάγος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία τον ζητεί για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής, μετά από καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε «παράνομη οργάνωση».
Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο 45χρονος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και υποστηρίζει ότι δεν θα έχει δίκαιη μεταχείριση στην πατρίδα του λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με ορατό τον κίνδυνο να υποστεί βασανιστήρια.
Αποτέλεσμα εικόνας για Τουργκούτ Καγιά
Η είδηση μεταδίδεται και από τουρκικά μέσα, τα οποία κάνουν λόγο για μία απόφαση έκπληξη. Ο Τουργκούτ Καγιά είναι γνωστός για τη φιλοκουρδική-αριστερή του δράση στη γείτονα από νεανική ηλικία.
Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο Άρειος Πάγος είπε ναι στο αίτημα έκδοσης που υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές και πλέον η απόφαση για παράδοση στην τουρκική δικαιοσύνη,σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης.
mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news