facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Κουμουτσάκος σε Κοτζιά για το Σκοπιανό: Ψεύδεστε

Την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση και όσους τον κατηγορούν "παριστάνοντας τους Μακεδονομάχους" μη δεχόμενοι στη σύνθετη ονομασία το "Μακεδονία", τους κάλεσε "να είναι πιο σεμνοί", λέγοντας ότι εκείνοι το όνομα Μακεδονία "το έδιναν ολόκληρο χωρίς καν να είναι σύνθετο". 

Την ονομασία "Μακεδονία-Σκόπια" την είχαν δεχθεί προηγούμενες κυβερνήσεις είπε, φέρνοντας παράδειγμα έγγραφο της πρώην πρέσβειρας μας στα Σκόπια η οποία ανέφερε ότι "η πρόταση του Νίμιτς 2006 για ονομασία Μακεδονία-Σκόπια είχε ασμενώς αποδεκτή από την ελληνική πλευρά", καθώς και συνέντευξη του κ. Κουμουτσάκου του 2007, όπου παραδέχεται ότι από το 2005 υπάρχει η εν λόγω ονομασία και είναι συζητήσιμη. 

"Έχουν την κακή τύχη να διαβάζω τα αρχεία του υπουργείου και αν με προκαλέσουν ξανά, όλα αυτά τα ντοκουμέντα θα κατατεθούν στη Βουλή", τόνισε.

"Ο άνθρωπος που αποδέχθηκε για διαπραγμάτευση το κατάπτυστο 'Μακεδονία του Ίλιντεν' και έχει ήδη συμβιβαστεί, κατηγορεί εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν και δεν δέχθηκαν τίποτα. Κατήφορος του Νίκου Κοτζιά" έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και σημείωσε: "Όλοι διαπραγματευόντουσαν πριν αλλά κανείς δεν αποδέχθηκε κακό συμβιβασμό. Μόνον ο Νίκος Κοτζιάς είναι έτοιμος να το κάνει".

"Ψεύδεστε. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα. Για αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε ποτέ οιαδήποτε συμφωνία ή συμβιβασμός και το θέμα έμεινε ανοικτό. Τον κακό συμβιβασμό είστε έτοιμος να τον υπογράψετε εσείς" πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.






enikos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news