facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

«Πράσινο φως» στην εξαγορά του ΔΟΛ από την Alter Ego

Eγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) Α.Ε.» από την εταιρία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία», ενώ θα πραγματοποιηθεί αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά της διανομής τύπου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με την υπ' αριθ. 659/2018 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε κατ' άρθρο 8 παρ. 6 του Ν. 3959/2011 η από 13.12.2017 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί περιουσιακών στοιχείων της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΔΟΛ) Α.Ε.» δυνάμει της υπ' αρ. 67.159/10.08.2017 συμβολαιογραφικής πράξης-σύμβασης μεταβίβασης της Ομάδας Ενεργητικού Β΄ της τελούσης υπό ειδική διαχείριση ΔΟΛ Α.Ε., από την εταιρία με την επωνυμία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Η εν λόγω συγκέντρωση, παρ' ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 3959/2011 και του άρθρου 3 του Ν. 3592/2007, ωστόσο, υπολείπεται σημαντικά των κατωφλίων του άρθρου 3 παρ. 3 του Ν. 3592/2007, ήτοι του 35% σε καθεμία από τις επιμέρους αγορές της τηλεόρασης, των εφημερίδων και του ραδιοφώνου ή του 32% στο σύνολο των δύο αγορών τηλεόρασης και εφημερίδων μαζί, οπότε η Γνωστοποιούσα δεν θα αποκτήσει από την προκείμενη συναλλαγή δεσπόζουσα θέση στις ως άνω επιμέρους αγορές ΜΜΕ, άρα δεν αναμένεται να προκληθεί συγκέντρωση ελέγχου σε αυτές και αφετέρου δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, κατ' άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011 ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις ως άνω επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή κατά πλειοψηφία διαπιστώνει ότι η εταιρία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» κατέχει έμμεσο de facto κοινό έλεγχο σε εταιρία διανομής τύπου. Ομόφωνα αποφασίζει τη διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας στην επιμέρους αγορά της διανομής τύπου στην Ελληνική επικράτεια.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news