facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Πρόστιμο από 80.000 έως 140.000 ευρώ για κάθε «βρώμικο» Mercedes θα πρέπει να επιβάλει το κράτος!

Από 80.000 ευρώ έως και 140.000 ευρώ αναμένεται να είναι το πρόστιμο που θα πρέπει να επιβάλει το ελληνικό κράτος στη Mercedes-Benz Hellas για κάθε ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που φέρει το παράνομο λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών και ψηφίστηκε από τη Βουλή στα μέσα Μαρτίου.

Μάλιστα, το άρθρο 50 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου αναγράφει αναλυτικά τι ορίζει ο νόμος για τα πρόστιμα κατά των εταιρειών που έχουν υποβάλει ψευδείς εγκρίσεις Τύπου, «φωτογραφίζοντας» το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων μέσω χρήσης παράνομου λογισμικού.

Ειδικότερα στο άρθρο 50 του νομοσχεδίου επισημαίνεται πως σε όποιον κατασκευαστή υπέβαλε ψευδείς δηλώσεις στο πλαίσιο των διαδικασιών έγκρισης Τύπου επιβάλλεται πρόστιμο ίσο τουλάχιστον με το 400πλάσιο και έως το 700πλάσιο του παραβόλου για την έκδοση της έγκρισης αν από την παράβαση μπορεί να προκληθεί ζημία του περιβάλλοντος!

Το κόστος του παραβόλου για την έκδοση της έγκρισης ανέρχεται σε 200 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου.

Ωστόσο στα παραπάνω ποσά έχει προβλεφθεί και έκπτωση που ξεκινά από 5% και μπορεί να φτάσει έως και 60%.

Αν λοιπόν υποθέσουμε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μειώσει στο μέγιστο το πρόστιμο στη Mercedes-Benz Hellas τότε για κάθε όχημα με παραποιημένο λογισμικό θα πρέπει να πληρώσει 56.000 ευρώ αντί για 140.000 ευρώ!

Αν πάλι το πρόστιμο υπολογιστεί με το χαμηλό συντελεστή (400πλάσιο), τότε η γερμανική θυγατρική για κάθε όχημα με παραποιημένο λογισμικό θα πρέπει να πληρώσει 32.000 ευρώ αντί για 80.000 ευρώ.

Βέβαια να υπενθυμίσουμε πως η Mercedes-Benz Hellas κατέβαλε πάνω από 80 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος για φοροδιαφυγή που αφορούσε στο θέμα των Υποτιμολογήσεων και εκκρεμεί το ποινικό δικαστήριο που αφορά τα υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρείας!

Ωστόσο ειδικά για το ποινικό κομμάτι κάποιοι τηρούν σιγήν ιχθύος και κάνουν λόγο για πολιτικό συμβιβασμό…

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news