facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Αποζημίωση 4,8 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί η Kosta Boda

Συζητήθηκε την Τρίτη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή της εταιρείας «Kosta Boda», η οποία ζητεί αποζημίωση ύψους 4,8 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για την καταστροφή του ιστορικού (νεοκλασικού) κτηρίου του Τσίλερ, στην οδό Σταδίου, όπου στεγαζόταν και το κατάστημά της επί 40 χρόνια.

Το κτήριο είχε καταστρέφει το 2012, ύστερα από πυρκαγιά που προκλήθηκε από κουκουλοφόρους, στη διάρκεια επεισοδίων σε διαδηλώσεις κατά του PSI και της ψήφισης του δεύτερου μνημονίου.

1751823

Η ενάγουσα εταιρεία στρέφεται κατά του Δημοσίου, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής, κάνοντας λόγο για πλήρη απουσία τους, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν στο κτήριο πάνω από 100 μολότοφ.

Όπως αναφέρει, επίσης, μεταξύ άλλων, οι «κουκουλοφόροι προσπαθούσαν επί δύο ώρες και τελικά κατάφεραν να σπάσουν τα σιδερένια προστατευτικά και τα αλεξίσφαιρα τζάμια που υπήρχαν στο κατάστημα και να ρίξουν μέσα στο χώρο τις μολότοφ … ».

Σε όλη τη διάρκεια της καταστροφής, «ουδείς εμπόδισε τους κουκουλοφόρους και ουδεμία δύναμη τάξης εμφανίστηκε», επισημαίνει η εταιρεία.

Η ενάγουσα προσθέτει ότι «η πυρκαγιά συνέτεινε στην πτώχευση της εταιρείας», ενώ αναφέρει ότι το ποσό (αποζημίωση) που τυχόν θα επιδικαστεί θα διατεθεί για να καλυφθούν οφειλές στο Δημόσιο και το ΙΚΑ, κυρίως όμως για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news