facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Επιστρέφει η υποχρεωτική «στράτευση» από τα 16 στη Γαλλία

Στην επιστροφή της υποχρεωτικής στράτευσης από την ηλικία των 16 ετών, ενός θεσμού που ίσχυε μέχρι το 1996, προχωρά η γαλλική κυβέρνηση από το 2019.

Οι 16αρηδες θα υποχρεώνονται για έναν μήνα να κάνουν κάποια κοινωνική υπηρεσία σε συνδυασμό με τη στρατιωτική τους εκπαίδευση ενώ θα έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν την υπηρεσία τους για ένα χρόνο.

Πρόκειται για υλοποίηση μιας προεκλογικής εξαγγελίας του Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος είχε πει ότι θα υποχρεώσει όλους τους νέους να περάσουν έναν μήνα «απευθείας εμπειρίας της στρατιωτικής ζωής και των απαιτήσεών της».

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της νομοθεσίας αυτής είναι να εμφυσίσει τον πατριωτισμό στους πολίτες μιας χώρας που ταλανίζεται από κοινωνικούς και άλλους διαχωρισμούς.

Σημειώνεται ότι ο Μακρόν ήταν ο πρώτος πρόεδρος που δεν πέρασε από αυτή τη διαδικασία που ίσχυε για αρκετά χρόνια καθώς το 1996 οπότε και τερματίστηκε επί προεδρίας Σιράκ είχε ξεπεράσει το όριο ηλικίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να δώσει στους νέους άνδρες και τις νέες γυναίκες αξίες να υπερασπίζονται και μάχες για να δώσουν στο κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news