facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Έρχεται αύξηση του ΕΝΦΙΑ στο 15% των ακινήτων παραδέχτηκε ο Τσακαλώτος. Αύξηση 20 ευρώ στις λαικές συνοικίες

Για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετά τις αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών, αλλά και τις περικοπές των συντάξεων έκανε λόγο ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ομιλία του στην κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι το 15% των ακινήτων πρόκειται να υποστεί αύξηση του ΕΝΦΙΑ, διευκρινίζοντας ότι το 67% θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο ενώ το 18% θα δει μειώσεις.

Ο κ. Τσακαλώτος, εστιάζοντας στο μείζον ζήτημα των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, λόγω και της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το 15% ιδιοκτητών ακινήτων θα δουν αυξήσεις στο χαράτσι, προσθέτοντας πως στις λαϊκές συνοικίες το ποσό δε θα ξεπερνάει τα 20 ευρώ. Για να…χρυσώσει, δε, το χάπι, ο υπουργός Οικονομικών, στο…πολιτικό μασάζ που πραγματοποιείται στους βουλευτές της Κουμουνδούρου, αν και παραδέχθηκε τις επιβαρύνσεις σε αναμονή, πρόσθεσε πως στο 67% το ποσό θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, ενώ το 18% θα δει μειώσεις.

Αναφορικά με τη μείωση των συντάξεων, ερωτηθείς αν συζητάει με τους θεσμούς την άρση του μέτρου ο κ. Τσακαλώτος απάντησε «Εγώ τους είπα αυτό. Ήμουν περιεκτικός και συνοπτικός. Δεν είναι της ώρας αυτά να τα συζητήσουμε».



Για το χρέος της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι προσδοκάται επιμήκυνση δέκα ετών αλλά και αυτόματος μηχανισμός για τα μέτρα ελάφρυνσης. Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι ο εξωδικαστικός ήταν μεγάλη νίκη διότι αυξήθηκε το ποσό των οφειλών και εντάχθηκαν και χρέη του 2017, ενώ πριν κάτι τέτοιο ίσχυε μόνο για το 2016.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news