facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Αβραμόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Από εδώ και πέρα όσοι μετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα, μπαίνουν στην Ευρώπη

Να εξηγήσει τι αλλάζει με τη νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα ξημερώματα της Παρασκευής επιχείρησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθ' ύλην αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Στη τη χεθσινή σύνοδο κάναμε ένα βήμα μπροστά. Ήταν η ίδια η ενότητα της Ευρώπης το διακύβευμα» ξεκαθάρισε αρχικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ευρωπαϊκό σχέδιο για το μεταναστευτικό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποτροπή προσέλευσης νέων μεταναστών, την καταπολέμηση των δικτύων των δουλεμπόρων και την προστασία των προσφύγων μέσω της επανεγκατάστασης.

«Το θετικό για την Ελλάδα είνα ότι συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση των 3 δισ. για την προστασία των προσφύγων στην Τουρκία ενώ παράλληλα ζητείται η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής που είχε σταματήσει» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι για τη συμφωνία αυτή «δεν υπάρχουν ανταλλάγματα, δεν γίνονται παζαρέματα στην Ευρώπη».



Κληθείς να διευκρινίσει την ύπαρξη του όρου εθελοντικά στο κείμενο των συμπερασμάτων ο Ευρωπαίος επίτροπος εξήγησε ότι «το εθελοντικό θα κριθεί από την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το νέο Δουβλίνο. Όσοι καταφέρουν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα με βάση τη νέα άποψη που διατυπώνεται αλλά δεν έχει σχηματοποιηθεί, όποιος έρχεται έρχεται στην Ευρώπη όχι στην Ιταλία και την Ελλάδα. Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους, όσοι το δικαιούνται θα μοιράζονται σε όλες τις χώρες»

«Το εθελοντικό στοιχείο δεν είναι για να αδιαφορούν ή να αρνούνται αλλά για να εκφράζουν την πρόθεσή τους να δέχονται πρόσφυγες» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος διευκρινίζοντας έτι περαιτέρω ότι «δεν μπορεί να μείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα».

Υπενθύμισε, δε, ότι από τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι να υιοθετηθεί το νέο Δουβλίνο όσοι συλαμβάνονται θα στέλνονται στις χώρες πρώτης υποδοχής. «Δεν θα μας επιστρέψουν τους παλαιούς 1,2 εκατ. που μπήκαν το 2015».

Έστειλε ακόμα το μήνυμα ότι «πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης στα νησιά γιατί στα νησιά έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες».

«Το μετανστευτικό δεν ήρθε για να φύγει. Πρεπει να είναι η Ευρώπη έτοιμη για τις επόμενες δεκαετίες» κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news