facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση με τον Σκουρλέτη: Αλαζονεία, προκατάληψη, ιδεοληψία και 0% ουσία - Έχασα δυόμιση ώρες

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο κ. Μπακογιάννης, με αφορμή τη συνάντηση Περιφερειαρχών στο υπουργείο Εσωτερικών για το νομοσχέδιο "Κλεισθένης Ι" , μέμφθηκε τον υπουργό για " 100% αλαζονεία, προκατάληψη και ιδεοληψία, 0% ουσία". Μίλησε μάλιστα για "2,5 χαμένες ώρες" και "Τζάμπα κόπο. Στου κουφού την πόρτα ...".



Οι τρεις αλλαγές

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη σημερινή συνάντηση με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), η ηγεσία του υπουργείου φέρεται να ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα έχει τρεις αλλαγές σε σχέση με το αρχικό κείμενο που δόθηκε για διαβούλευση:

α) Ο μίνιμουμ αριθμός των υποψηφίων κάθε συνδυασμού, ενώ αρχικώς προβλεπόταν να είναι ο αριθμός των εδρών του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου + 10%, τελικά αναμένεται να αυξηθεί στο 30%.

β) Καταργείται η "ενδοεπικοινωνία" ανάμεσα στις Περιφερειακές Ενότητες της κάθε Περιφέρειας, δηλαδή ο ψηφοφόρος δεν θα έχει τελικά τη δυνατότητα να ψηφίζει υποψήφιο άλλης Περιφερειακής Ενότητας από αυτή που υπάγεται.

γ) Σε περίπτωση συνεργασίας δύο παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο, δεν θα μπορεί να τοποθετηθεί σε θέση αντιπεριφερειάρχη σύμβουλος από τη μικρότερη παράταξη, εάν ο τελευταίος δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της παράταξής του.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε ανακοινώσει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ότι στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν θα περιληφθεί τελικά η ένταξη του Πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Αιτήματα

Κατά τη συνάντηση, ορισμένοι περιφερειάρχες πρότειναν μεταξύ άλλων την εξασφάλιση εκλογής δημάρχου ή περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή με όριο ποσοστό από 42% έως 45% και θέσπιση πλαφόν 3% για είσοδο παρατάξεων στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ο β΄γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, προσθέτοντας ότι "οι δύο γύροι ουσιαστικά δίνουν τη δυνατότητα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου να υπάρξουν οι αναγκαίες συνθέσεις σε μία γνήσια προγραμματική βάση και ταυτόχρονα ο ίδιος ο λαός να επισφραγίσει ποιον θεωρεί καλύτερο περιφερειάρχη ή δήμαρχο αντίστοιχα, στη βάση των συμμαχιών και των συνθέσεων που θα γίνουν, από τη στιγμή, βέβαια, που δεν κατορθώνει κάποιος να πάρει το 50%+1 στον πρώτο γύρο".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι ενώ η Ένωση προσήλθε με συγκεκριμένες προτάσεις επί του νομοσχεδίου "δυστυχώς δεν υπήρχε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, καμία διαδικασία συνεννόησης, παρά μόνο τοίχος".

capital/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news