facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Δημοσκόπηση: Ένας στους τέσσερις συμφωνεί με την επίθεση στον Μπουτάρη

Αίσθηση και προβληματισμό προκαλούν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το Tvxs.gr σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από ακροδεξιούς.
Περίπου ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες, ποσοστό 26%, δήλωσε πως θεωρεί «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση που δέχτηκε λόγω των απόψεών του. Πρόκειται για ένα υψηλό ποσοστό που φαίνεται να θεωρεί λογικό και αναμενόμενο να υβρίζεται και να ξυλοκοπείται κάποιος εξαιτίας των απόψεών του, εφόσον αυτές δεν συνάδουν με την κατά τη γνώμη τους «ορθή άποψή».
Ευτυχώς υπάρχει και η πλειοψηφία που καταδικάζει απόλυτα την επίθεση. Ειδικότερα, το 67%, δηλαδή δύο στους τρεις πολίτες, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και καταδικαστέα» την επίθεση «ανεξαρτήτως προσώπου και απόψεων».
Άκρως ανησυχητική είναι και η εικόνα βάσει των ηλικιών. Η τάση της έλλειψης ανοχής και σεβασμού στη διαφορετική γνώμη είναι υψηλότερη στις ηλικίες 17 έως 34. Ειδικότερα το ποσοστό όσων «δικαιολογούν και κατανοούν» την επίθεση σε αυτό το ηλικιακό φάσμα ανέρχεται στο 31%, ενώ και στις ηλικίες 45 έως 54 το εν λόγω ποσοστό εκτοξεύεται στο 33%.
Επίσης υψηλό ποσοστό καταγράφεται και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, όπου το 27% “χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση λόγω των απόψεών του. Στον ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 20%, ενώ στη ΔΗΣΥ το ποσοστό βρίσκεται μόλις στο 9%.
tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news