facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη – Ο δήμαρχος δεν θα υποδεχθεί τον Τσίπρα (Photos)

Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Μυτιλήνη, λόγω της επίσκεψης  του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία στο αναπτυξιακό συνέδριο του Βορείου Αιγαίου το απόγευμα.
Τα καταστήματα και οι δρόμοι στο ελληνικό νησί είναι άδεια, ενώ στην πόλη δεν κυκλοφορεί κανένας κάτοικος.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Παράλληλα, τίποτα στο νησί δεν θυμίζει την παρουσία των προσφύγων που, αν εξαιρέσει κανείς τις αφίσες και τα συνθήματα για την αποσυμφόρηση του νησιού, είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ στο σημείο.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Στα στενά και τους τείχους της Μυτιλήνης δεσπόζουν ακόμη τα αιτήματα για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ και της επίλυσης του προσφυγικού ζητήματος.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Οι κάτοικοι του νησιού ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα  και αναμένεται να συγκεντρωθούν στις επτά το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.
Η Μυτιλήνη είναι από νωρίς σήμερα το πρωί «νεκρή» πόλη, αφού ακόμη και τα περίπτερα παραμένουν κλειστά και τα ρολά των καταστημάτων είναι κατεβασμένα.  Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν πώς και πώς τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα δύο θέματα που τους «καίνε», το προσφυγικό και τον ΦΠΑ, ενώ περιμένουν φυσικά όχι απλά υποσχέσεις, αλλά λύσεις.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Όμως, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να υποβαθμίσει την ένταση και την έκταση των μέτρων ασφαλείας για την πρωθυπουργική επίσκεψη οι φωτογραφίες αποτελούν την απόδειξη της κινητοποίησης.
Αυτή την ώρα δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με κλούβες των ΜΑΤ και με κορδέλες, δυνάμεις της Ασφάλειας βρίσκονται παντού στην πόλη. Σημειώνεται ότι επί τόπου βρίσκονται  διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες πόλεις, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και ειδικών της ΕΛΑΣ για τις τηλεπικοινωνίες
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη

«Όχι» του δημάρχου Λέσβου στον Τσίπρα- Θα παραδώσει υπόμνημα και θα πάει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Ακόμα, οι εκπρόσωποι των φορέων της Μυτιλήνης, δηλώνουν ότι δεν θα παραστούν στο Περιφερειακό Συνέδριο που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, και θα προτιμήσουν να πάνε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.
Συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι επαγγελματικοί φορείς του νησιού, στις 7 στην πλατεία Σαπφούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και για την αύξηση του ΦΠΑ.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Lesvosnews.gr ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αμέσως μετά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, θα του παραδώσει ένα υπόμνημα με τα αιτήματά του και στη συνέχεια θα προσέλθει στην Πλατεία Σαπφούς και θα συμμετάσχει στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο.
Πόλη-φάντασμα η σιδερόφραχτη Μυτιλήνη
Μάλιστα, ενημέρωσε τους εφτά αντιδημάρχους του δήμου Λέσβου να δώσουν και αυτοί το παρόν τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
poli-fadasma-mytilini-7
Στο μεταξύ εκδηλώνονται και έντονες διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι αντί ο Αλέξης Τσίπρας να πάει στην Λέσβο, προτίμησε από τον φόβο των αντιδράσεων, να επισκεφθεί την Λήμνο και να φθάσει στην Μυτιλήνη την τελευταία στιγμή, μόνο και μόνο για να μιλήσει στο Περιφερειακό Συνέδριο.

photo_1_mit

photo_4_mit

photo_3_mit
photo_2_mit
lykavitos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news