facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Πούτιν σε ΗΠΑ: "Είστε άδικoi με την Τουρκία, όταν πουλήσαμε S-300 στην Ελλάδα δεν αντιδράσατε"

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε την Παρασκευή τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αντίδραση της Ουάσιγκτον στην απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους προηγμένους πυραύλους εδάφους
αέρος S-400 από τη Ρωσία.

«Η Τουρκία, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αποφάσισε να αγοράσει το πιο προηγμένο σύστημα αεροπορικής άμυνας στην κατηγορία του, το S-400. Και τι; Είναι έγκλημα αυτό;» Φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, κατά την διάρκεια συζήτησης με παγκόσμια πρακτορεία ειδήσεων στην Αγία Πετρούπολη.

«Όταν η Ελλάδα, μια άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, αγόρασε τους S-300 από εμάς δεν υπήρχε πρόβλημα. Αυτό είναι σίγουρα άδικο για την Τουρκία», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία δανείου τον περασμένο Δεκέμβριο για την παροχή συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Άγκυρα. Σύμφωνα με δήλωση του Τουρκικού υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας, δύο ομάδες S-400 θα τεθούν στην διάθεση του τουρκικού στρατού.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποστήριξε ότι το οπλικό σύστημα ήταν ασυμβίβαστο με τις άμυνες του ΝΑΤΟ, καθώς προσπάθησε να αποθαρρύνει την Άγκυρα από αμυντικές συμβάσεις με τη Ρωσία, της οποίας οι κυριότεροι κατασκευαστές όπλων βρίσκονται υπό το καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Sputnik,CNN Turk, Anadolu/onalert

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news