facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Τουρκικός Τύπος: Αν ανασταλεί η παράδοση των F-35, η Τουρκία ίσως αγοράσει ρωσικά Su-57

Τις κινήσεις της σε περίπτωση αναστολής της παράδοσης των μαχητικών F-35 από την Ουάσινγκτον φέρεται να εξετάζει η Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τουρκικό Τύπο. Μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak και αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, η Τουρκία φέρεται να εξετάζει σε αυτή την περίπτωση μια αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας για την ανταλλαγή στρατιωτικής τεχνολογίας συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, στις 3 Απριλίου.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της επιλογής της Τουρκία να συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Μόσχα. Η συμφωνία προκάλεσε τις έντονες εντάσεις ανάμεσα των ΗΠΑ, απειλώντας την Άγκυρα να αναστείλει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 που η Τουρκία έχει αγοράσει, καθώς θεωρούν ότι οι ρωσικοί πύραυλοι δεν είναι συμβατοί με τις νατοϊκές άμυνες.Νομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα από το αμερικανικό κοινοβούλιο προβλέπει «πάγωμα» της παράδοσης των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία, ως απάντηση για την αγορά ρωσικών S-400.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Πούτιν είχε επικρίνει τις ΗΠΑ, επειδή προσπαθούν να πιέσουν την Τουρκία να αποχωρήσει από τη συμφωνία με τη Ρωσία.

Το Su-57 της Ρωσίας είναι μαχητικό αεροσκάφος stealth πέμπτης γενιάς. Έκανε την παρθενική πτήση του το 2010 και ακόμη οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις δοκιμές.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news