facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Eurostat: Στο 11% η απασχόληση με προσωρινές συμβάσεις στην Ελλάδα

Κάτω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης ήταν το 2017 το ποσοστό των εργαζόμενων που απασχολούνταν με προσωρινές συμβάσεις στην Ελλάδα, με τους νέους να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της ανασφάλειας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.

Το 11,4% των μισθωτών ηλικίας 15 έως 64 ετών στην χώρα μας εργαζόταν με προσωρινή σύμβαση το 2017, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην νομισματική ένωση ανερχόταν στο 16%.

Οι μετρήσεις της Eurostat καταδεικνύουν πως παρά την στροφή της ελληνικής αγοράς προς πιο ευέλικτες μορφές απασχόλησης, σε άλλες χώρες, ειδικά στον Νότο αλλά και στον Βορρά, τα συμβόλαια ορισμένου χρόνου είναι σαφώς πιο διαδεδομένα.

Το υψηλότερο ποσοστό προσωρινών συμβάσεων καταγράφηκε στην Ισπανία, όπου περισσότεροι από ένας στους τέσσερις υπαλλήλους (26,8%) εργάζεται με συμβόλαιο ορισμένου χρόνου, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η Πολωνία, με 26,1%.

Η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Γερμανία, είχαν μεγαλύτερα μερίδια προσωρινών συμβάσεων σε σχέση με την Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι η χώρα μας στον σχετικό πίνακα βρίσκεται κάτω από την Τουρκία αλλά κια την ΠΓΔΜ! 

Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Στην Ρουμανία, μόλις το 4,1% των συμβολαίων αφορούσαν προσωρινή εργασία. Ακολουθούν οι Λετονία (6,7%) και η Λιθουανία (6,8%).

IMG_graph_1
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news