facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Επιμένει ο Ιβάνοφ: «Δεν αποδέχομαι συμφωνία erga omnes»

Την ξεκάθαρη διαφωνία του με μία λύση για το Σκοπιανό που θα περιλαμβάνει ονομασία erga omnes εξέφρασε εκ νέου ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Στη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της ΠΓΔΜ, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ενημέρωσε προφορικά τον Γκιόργκι Ιβάνοφ για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, χωρίς να του παρουσιάσει κάποιο σχετικό έγγραφο.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ υπογράμμισε πως αν δεν γίνουν σεβαστές οι νομικές προβλέψεις για την ολοκλήρωση διεθνών συμφωνιών, η όλη διαδικασία αναπαριστά απλώς μία προσωπική συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών.

«Η όλη διαδικασία αναπαριστά απλώς μία προσωπική συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Ζάεφ και Τσίπρα και δεν υπάρχει εθνική ομοφωνία στη Δημοκρατία της Μακεδονίας (sic). Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας για γενική χρήση, ή erga omnes», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Ο Ιβάνοφ ξεκαθάρισε πως η επικύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας, αντί να προβλέπει την αναθεώρησή του.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news