facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Τσίπρας: Κανείς δεν θα μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε

Πρώτο καθήκον είναι η προστασία των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στη Λήμνο. «Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί δύναμη σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή διαθέτοντας ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα ώστε να διασφαλίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Ως δεύτερο καθήκον χαρακτήρισε την διαρκή μέριμνα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν σε ακριτικές περιοχές, για το οποίο χρειάζεται σχέδιο. Όπως είπε περπάτησε στο δρόμο και άκουσε από απλούς ανθρώπους τα προβλήματα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περάσαμε οκτώ δύσκολα χρόνια αλλά η χώρα κατάφερε να σταθεί όρθια. Το τελευταίο διάστημα πετύχαμε εξαιρετική δημοσιονομική εξισορρόπηση και πλέον κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε. Μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και στο τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια περιπέτεια στην οποία μας οδήγησε μια αλόγιστη διαχείριση», τόνισε.

Επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την προηγούμενη εβδομάδα για να τονίσει ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε, συμπληρώνοντας ότι τα ίδια επανέλαβε και ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Γκούρια.

Συμπλήρωσε πάντως ότι «θα καταφέρουμε να βγούμε πράγματι από την περιπέτεια όχι όταν τυπικά περάσουμε το πρόγραμμα, αλλά όταν θα μπορούμε αμέσως μετά να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα στήριξης και ενίσχυσης των χαμηλότερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα κάνει πράξη το όραμα για δίκαια ανάπτυξη».

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «τώρα το κυριότερο ζήτημα είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Γι’ αυτή την εποχή εργαζόμαστε, αυτή σχεδιάζουμε παρά τις δυσκολίες. Ότι καταφέρνουν είναι αποτέλεσμα σχεδίου και σκληρής δουλειάς σε αντίξοές συνθήκες. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει προτεραιότητα τη συνεργασία με τους περιφερειακούς φορείς για να συνδιαμορφώσουμε τη στρατηγική για τα επόμενα χρόνια».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά σε έργα που υλοποιούνται στο νησί.



euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news