facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πορεία για την Παλαιστίνη: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ (βίντεο)

Με επεισόδια, που σημειώθηκαν μπροστά στην Πρεσβεία του Ισραήλ, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ η πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που ξεκίνησε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας 

Όταν η πορεία έφτασε στην Πρεσβεία του Ισραήλ, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές ανέβηκαν στις κλούβες της αστυνομίας, φώναξαν συνθήματα στη γλώσσα τους και έκαψαν μια σημαία του Ισραήλ, παρουσία περίπου χιλίων διαδηλωτών, ενώ το κυρίαρχο σύνθημα ήταν "λευτεριά στην Παλαιστίνη". 

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς το κτίριο της πρεσβείας, ενώ μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν  με περιορισμένη χρήση χημικών. 

Παράλληλα με την πορεία για την Παλαιστίνη είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής από αντιρατσιστικές συλλογικότητες. Ωστόσο η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πρεσβεία και ενώθηκε με την πορεία αλληλεγγύης.





IMG_3150
IMG_3149
IMG_3148
IMG_3146

Ανέβηκαν στις κλούβες


Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία όπου φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής των ΗΠΑ και της απόφασης της Ουάσιγκτον να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν ακόμα και στις κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην Βασ. Σοφίας μπροστά από την Αμερικάνικη πρεσβεία. 



IMG_3123
IMG_3130
IMG_3136
IMG_3137
kavalanews_diodia_2
IMG_3166__1_
poreia_israel_arthro


IMG_3176
IMG_3179
Πορεία και στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη Νάκμπα, «την "καταστροφή" των παλαιστινιακών εδαφών με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948» πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Voria.gr, περίπου 100 μέλη της Ένωσης Φίλων Παλαιστίνης και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς βρίσκονται στην Καμάρα, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, με τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην πόλη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται ακόμη ως ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα της χθεσινής αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 59 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών, έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά.

Οι διαμαρτυρόμενοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news