facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Συνέλαβαν τους «τροφοδότες» του «επαναστατικού ταμείου»

Στη σύλληψη 14 ατόμων σε Αττική και την επαρχία προχώρησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με συντονισμένη επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα που χρηματοδοτούσαν το «επαναστατικό ταμείο» τρομοκρατικών οργανώσεων που δρούσαν στην Ελλάδα. Τα άτομα που συνελήφθησαν θεωρούνται οι «τροφοδότες» ατόμου που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε οργάνωση και επίθεση σε πολιτικό πρόσωπο.

Τα χρήματα φέρονται να προέρχονται από ληστείες, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, φέρεται ότι εμπλέκεται ο κρατούμενος των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Κ. Γιαγτζόγλου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα.

Πρόκειται για έντεκα άντρες καθώς και τρεις γυναίκες οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή. Ένας εξ αυτών είναι αλλοδαπός.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, η υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στο πλαίσιο εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news