facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Βρετανία: Ερχεται το παρκάρισμα... εξ αποστάσεως -Βάσει νέου νόμου

Οι οδηγοί στη Βρετανία θα μπορούν από τον ερχόμενο μήνα να απαλλαγούν από τον μπελά του παρκαρίσματος, καθώς βάσει νέου νόμου που εισάγεται στη χώρα, θα μπορούν να σταθμεύουν το όχημά τους εξ αποστάσεως με τη χρήση μιας εφαρμογής στο κινητό τους ή ενός κουμπιού στο κλειδί του αυτοκινήτου τους.

Οι πολιτικοί επιδιώκουν η απόφασή τους αυτή για την προώθηση των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τη δοκιμή και τη χρήση στη Βρετανία των νέων τεχνολογιών στην οδήγηση με στόχο την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας που θα εξυπηρετεί μια παγκόσμια αγορά, η αξία της οποίας αναμένεται να ανέλθει σε 900 δισεκατομμύρια στερλίνες (άνω του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ) ως το 2025.

Τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικούς αισθητήρες και αυτοματοποιημένο και συνδεδεμένο λογισμικό μπορούν να εκτελέσουν έναν αριθμό λειτουργιών, μεταξύ των οποίων και το παρκάρισμα, μετά το πάτημα ενός κουμπιού την ώρα που ο οδηγός στέκεται έξω από το όχημα.

Η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει ότι τα νέα αυτά εργαλεία θα κάνουν ευκολότερο το παρκάρισμα σε μικρούς χώρους και ότι οι υπολογιστές μπορούν να βελτιώσουν την ακρίβεια που απαιτείται για την εκτέλεση της ενέργειας αυτής, την ώρα που οι αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για να επιτρέψουν την είσοδο της νέας αυτοματοποιημένης τεχνολογίας στους δρόμους της Βρετανίας.

"Θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε τους νόμους μας για την οδήγηση, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι οι οδηγοί μπορούν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που τους προσφέρουν τα νέα αυτά εργαλεία με ασφάλεια", δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Τζέσε Νόρμαν.

Οι Βρετανοί υπουργοί ελπίζουν ότι έως το 2021 θα έχει επιτευχθεί η κυκλοφορία στους δρόμους της Βρετανίας των αυτοκινήτων που λειτουργούν πλήρως χωρίς οδηγό, ενώ ένας αριθμός αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των Jaguar, Land Rover και Nissan έχουν ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news