facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Γενική απεργία την Τετάρτη. Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, την Τετάρτη 30 Μαΐου και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που, όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».

Τρένα και προαστιακός

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία. Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηρόδρομου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 11:00.

Στάση εργασίας στο μετρό

Προειδοποιητική στάση εργασίας την προσεχή Πέμπτη 31 Μαΐου από τις 06:00 έως 09:00 και από 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό εκφράζοντας την αντίθεση τους στην απαξίωση των δομών, των υποδομών, την τραγική κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού, υλικών, ανταλλακτικών και αναλωσίμων.

Όπως υποστηρίζει ο ΣΕΛΜΑ, στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η μνημονιακή επιταγή εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Τρόλεϊ και λεωφορεία

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Μαΐου, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, που αντιδρούν στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, έχουν προγραμματίσει για την ημέρα της 24ωρης απεργίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Στη Θεσσαλονίκη, στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στις 30 Μαΐου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, οι ίδιοι, αν και αρχικώς προσδιόρισαν 24ωρη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της προσεχούς Τετάρτης 30 Μαΐου, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις, αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας ως εξής:

- Πρωί: από έναρξη βάρδιας έως 7.30 πμ
- Απόγευμα: από 21.00 έως λήξη βάρδιας.

Πλοία

Κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελέσουν τα πλοία στις 30 Μαΐου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.


Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 προκήρυξε για την προσεχή Τετάρτη η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ελεγκτές διαβεβαιώνουν ότι «θα υπερασπιστούμε τον κλάδο μας και την λειτουργία της εναέριας κυκλοφορίας με κάθε νόμιμο μέσο αναμένοντας από την πολιτεία να κάνει ό,τι είναι λειτουργικά σωστό».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι «θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τη φετινή θερινή περίοδο κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες», με σεβασμό προς τον τουρισμό και τους επιβάτες.

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 23/5/2018 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 30 Μαΐου, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news