facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Προκλητικός και μέσα στο σπίτι μας ο Μουχαρέμ Ιντζέ: Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία, είπε για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Μια επίσκεψη αστραπή που έβγαλε όμως ειδήσεις αυτή του αντιπάλου του Ερντογάν Μουχαρέμ Ιντζέ στην Κομοτηνή. Ο τούρκος πολιτικός σα να ήταν στην χώρα του και έκανε προεκλογική εκστρατεία, περπάτησε στους δρόμους της Κομοτηνής, χαιρέτισε τον κόσμο και μίλησε στα ελληνικά στους δημοσιογράφους.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ επι της ουσίας στήριξε την στάση της Τουρκίας για τους δυο έλληνες στρατιωτικούς λέγοντας ότι «υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία» και ότι ο ίδιος παλεύει να γίνει η χώρα του κράτος δικαίου.

Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων.

Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις των δυο χωρών είπε ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. «Δεν μπορεί να γίνει κάτι για να κουμπώσει το πουκάμισο αν οι δυο πλευρές δεν καθίσουν στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντίπαλος του Ερντογάν μίλησε μπροστά στο κτήριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας της περιοχής ουσιαστικά θέλοντας να στείλει μήνυμα περί της υποτιθέμενης τουρκικής μειονότητας, καταπατώντας έτσι κάθε έννοια διεθνούς δικαίου που αναγνωρίζει μόνο θρησκευτική μειονότητα στην περιοχή. Ο κόσμος ήταν πολύς και μόλις εμφανίσθηκε τον καταχειροκρότησε.

Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση, καθώς η επίσκεψη θεωρείται ιδιωτικού χαρακτήρα, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες σε πολιτικό επίπεδο με αντιδράσεις τόσο από τα κπόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας επιλέγει να έρθει… στην Ελλάδα και να μιλήσει σε μη Τούρκους πολίτες. Η Θράκη μπαίνει στο στόχαστρο και των κεμαλιστών, όπως ακριβώς μπαίνει εδώ και χρόνια και στο στόχαστρο του Ερντογάν.

Μάλιστα ο Μουχαρέμ Ιντζέ θέλει να δείξει ότι σε αντίθεση με τον Ερντογάν εκείνος μπορεί προεκλογικά να πάει σε μια ευρωπαϊκή χώρα και να κάνει ομιλία, ενώ κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί στον Ερντογάν.

iellada

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news