facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοταρέλι

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Ματαρέλα στον τεχνοκράτη οικονομολόγο, πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπέρμαχο της λιτότητας, Κάρλο Κοταρέλι.

«Ο πρόεδρος Ματαρέλα δέχθηκε τον δρα Κοταρέλι, από τον οποίο ζήτησε να σχηματίσει κυβέρνηση», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Ούγκο Ζαμπέτι μετά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στο Κυρηνάλιο προεδρικό μέγαρο στη Ρώμη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Κοταρέλι τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι ουδέτερη και ότι θα δράσει για το καλό της χώρας.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι, αν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, θα εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός και μετά η χώρα θα πάει σε εκλογές το αργότερο στις αρχές του 2019 ενώ,αν η κυβέρνηση καταψηφισθεί από το κοινοβούλιο, οι εκλογές θα γίνουν μετά το καλοκαίρι.

Ο Κοταρέλι δήλωσε ρητά πως ούτε ο ίδιος ούτε οι υπουργοί του θα θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές. «Η κυβέρνησή μου θα διαχειριστεί με σωφροσύνη την δημόσια οικονομία», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης και νέος πρωθυπουργός.

«Με την Ευρώπη χρειάζεται εποικοδομητικός διάλογος, γνωρίζοντας ότι ο ρόλος μας, ως ιδρυτικής χώρας είναι βασικός, όπως και η παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ», κατέληξε ο Κάρλο Κοταρέλι.

Ο Κοταρέλι έχει εργασθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ήταν σύμβουλος ιταλικών κυβερνήσεων για την μείωση των κρατικών δαπανών, αλλά είναι σαφές ότι τα δύο λαϊκιστικά κόμματα, Λέγκα του Βορρά και Κίνημα 5 Αστέρων δεν θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ούτε και η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news