facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

«Σπάσιμο» της Β΄ Αθηνών μελετά η κυβέρνηση

Με τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο να έχει ανοίξει εκ νέου από την κυβέρνηση, η κυριακάτικη «Αυγή» δημοσιοποιεί το σχέδιο που εξετάζεται για «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών σε τρεις περιφέρειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μελέτη που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποτελείται από τέσσερα σενάρια. Εκείνο που φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες υλοποίησης, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι αυτό που προβλέπει κατάτμηση της Β’ Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες/ τομείς, καθώς και του Υπόλοιπου Αττικής σε δύο περιφέρειες/ τομείς.

«Σπάει» η Β’ Αθηνών

Σήμερα από τη Β’ Αθηνών αναδεικνύονται 44 βουλευτές και από το Υπόλοιπο Αττικής 15. Με την κατάτμηση των περιφερειών, η κατάσταση θα διαμορφωθεί ως εξής:

Βόρειος Τομέας: 15 έδρες. Δήμοι: Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Δυτικός Τομέας: 11 έδρες. Δήμοι: Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Νότιος Τομέας: 18 έδρες. Δήμοι: Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου.

Επιχείρηση προσέγγισης του Κινήματος Αλλαγής

Το ενδεχόμενο κατάτμησης της Β’ Αθηνών δεν είναι καινούρια ιδέα, καθώς συζητείται επί χρόνια τόσο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Η κυβέρνηση, όμως, φαίνεται ότι επιλέγει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να προωθήσει το σχέδιο αυτό, καθώς επιχειρεί να προσεγγίσει πολιτικά το Κίνημα Αλλαγής, που επίσης τάσσεται υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και ειδικά της Β’ Αθηνών, με απώτερο στόχο την εφαρμογή της απλής αναλογικής από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην «Αυγή»: «Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στην ατζέντα μιας ουσιαστικής συζήτησης με το Κίνημα Αλλαγής εάν ενδιαφερόταν να επανατοποθετηθεί για τον χρόνο εφαρμογής της απλής αναλογικής».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news