facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Έστειλαν την ΟΠΚΕ στην τρόικα αντί στο πιστολίδι των Ρομά σε αστυνομικούς στα Άνω Λιόσια

Ερωτήματα και απορίες δημιουργεί στους μάχιμους αστυνομικούς το συμβάν που φέρεται να διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Άνω Λιόσια όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ σταμάτησαν για έλεγχο δύο υπόπτους Ρομά και δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από αγνώστους Ρομά που βγήκαν σε μπαλκόνια και ταράτσες διπλανών κατοικιών, δείχνοντας ξεκάθαρα όπως λένε οι αστυνομικοί ότι ήθελαν να χυθεί αίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν οι εγκλωβισμένοι αστυνομικοί μέσα στο άγριο ξημέρωμα, ζητούσαν εναγωνίως βοήθεια από το κέντρο, η μοναδική κοντινή ΟΠΚΕ, αυτή του Ασπροπύργου, αν και ζήτησε από το κέντρο να μεταβεί για να συνδράμει, έλαβε διαταγή να συνεχίσει το δρομολόγιο της στο Χίλτον για να λάβει μέρος στα μέτρα της τρόικας.

Όπως επισημαίνει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας: «Γενικότερα, όλος αυτός ο τρόπος διαχείρισης των αστυνομικών δυνάμεων είναι επικίνδυνος. Πρωτίστως για τους ίδιους αλλά και για την περιοχή και τους κατοίκους» ενώ ο Γενικός Γραμματέας Στράτος Μαυροειδάκος συμπληρώνει: «Στο περιστατικό με τους συναδέλφους της ΟΠΚΕ οι οποίοι δέχτηκαν πυρά στην περιοχή του Ζεφυρίου από ομάδες Ρομά, υπάρχει και το εξής τραγελαφικό το οποίο μόνο θλίψη προκαλεί σε εμάς. Δεν είναι δυνατόν συνάδελφοι από τις ομάδες ΟΠΚΕ που ήταν κοντά στο περιστατικό, διότι οι συνάδελφοι που ήταν στο σημείο δέχονταν καταιγισμό πυρών, φωνάζανε εναγωνίως βοήθεια στον ασύρματο “δεχόμαστε πυροβολισμούς και είμαστε εγκλωβισμένοι". Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές, να φωνάζουν να ζητάνε ενισχύσεις, να ανταποκρίνονται συνάδελφοι από άλλη ομάδα ΟΠΚΕ που ήταν στην περιοχή του Ασπροπύργου για να πάνε να τους βοηθήσουν και να τους απαντάει αρνητικά το κέντρο γιατί έπρεπε να πάνε στο Χίλτον να προστατεύσουν την τρόικα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο που κατά πάσα πιθανότητα ισχύει, είναι να κλαίμε και να γελάμε μαζί».

Μάλιστα σε ο,τι έχει να κάνει με τον ρόλο της ΟΠΚΕ, ο κ. Ντούμας επισημαίνει πως “Οι ομάδες ΟΠΚΕ είναι εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες να δρουν σε κακό περιβάλλον εγκληματικότητας. Δεν είναι να φρουρούν στόχους και δη ξενοδοχεία επισήμων. Όταν γίνεται λάθος χρησιμοποίηση επιχειρησιακά και η περιοχή κινδυνεύει από τους κακοποιούς, δεν ελέγχεται, δεν αστυνομεύεται αλλά και οι αστυνομικοί αισθάνονται ότι δρουν μόνοι τους χωρίς την ασπίδα προστασίας και της συνδρομής άλλων οχημάτων και συναδέλφων”.

Δυσαρέσκεια

Την ίδια ώρα μάχιμοι αστυνομικοί δείχνουν έντονα δυσαρεστημένοι και αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν οργανώθηκε επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία και χρόνος. Γιατί δηλαδή, όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν δόθηκε εντολή να γίνει εκτεταμένη επιχείρηση παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών έτσι ώστε να εντοπιστούν οι πιστολέρο που έριχναν στο ψαχνό και ήθελαν αίμα και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα από τη στιγμή που οι αστυνομικοί που δέχθηκαν την επίθεση έβλεπαν από ποιες οικίες δέχονταν τα πυρά. Μια κίνηση, που έκανε πολλούς μάχιμους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να αναρωτιούνται αν τελικά η ηγεσία και η Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων όπου υπάγεται η ΟΠΚΕ τους θεωρεί απλά αναλώσιμους αφού όπως λένε στο protothema.gr η μοναδική στήριξη που έχουν είναι από τον διοικητή τους.

Όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων, υπάρχουν ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί με παρελθόν σε επιτελικές θέσεις που αναλώνονται σε διαδικαστικά θέματα και αφήνουν στην τύχη τους σοβαρές περιπτώσεις ακολουθώντας το δόγμα «μην κάνετε τίποτα πέρα από τα απαραίτητα για να μην εκτεθούμε».

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές οι καταγγελίες έχουν φθάσει στους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι έχουν ετοιμάσει μια σειρά ενεργειών για το προσεχές διάστημα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news