facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Αυτοί οι καναλάρχες περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις άδειες

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συνεδρίαζαν, από τις 10.00 π.μ, για να αποφασίσουν ποιοι από τους έξι ενδιαφερόμενους για τηλεοπτική άδεια θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Πριν λίγα λεπτά, δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα, με τους Θοδωρή Κυριακού (ANT1), Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA), Γιάννη Αλαφούζο (ΣΚΑΙ), Ιβάν Σαββίδη (Epsilon TV), Γιάννη Βαρδινογιάννη (STAR) να περνούν στο παρακάτω στάδιο του διαγωνισμού.

Η εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ», πίσω από την οποία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Φίλιππος Βρυώνης, έμεινε εκτός, καθώς το ΕΣΡ εντόπισε σοβαρά προβλήματα στον φάκελο που κατατέθηκε και τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν την κυπριακή SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD (μετόχου της Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ). Να σημειωθεί ότι ο Μένιος Φουρθιώτης, με ένσταση που είχε καταθέσει, ζητούσε τον έλεγχο της συγκεκριμένης κυπριακής εταιρίας.

H ανακοίνωση του ΕΣΡ

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την σημερινή (2/5/2018) συνεδρίασή του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

1. Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)

2. Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)

3. ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

4. Antenna TV Α.Ε. (Ant1)

5. Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»

Το στάδιο των ενστάσεων

Μέσα στα επόμενα 24ώρα, θα ξεκινήσει το στάδιο των ενστάσεων, από την μεριά των συμμετεχόντων, όπου -σε περίπτωση που υπάρξουν- θα πρέπει να γίνει έλεγχος επί των καταγγελιών. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, εξέλιξη που φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα προχωρήσει η διαδικασία άμεσα και οι πέντε καναλάρχες θα ανακηρυχθούν οριστικοί υπερθεματιστές. Υποχρέωσή τους, τότε, θα είναι να πληρώσουν την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ, για την άδεια αξίας 35 εκατ. ευρώ, διάρκειας δέκα ετών.

Η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ

Την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσει και το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να αποφασίσει επί των προσφυγών που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Alpha, Ant1, Star, Σκάι και Mega ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού για τις άδειες, υποστηρίζοντας ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής -που αφορούν στις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας, ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας- έρχονται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Αν γίνει δεκτό το αίτημα των παραπάνω, τα κανάλια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν με το καθεστώς που υπήρχε. Από την απόφαση του ΣτΕ, επίσης, θα κριθεί και το μέλλον του Mega. Το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι συνεχίζει να εκπέμπει μετά την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας να «παγώσει» την απόφαση του ΕΣΡ, που ήθελε το Mega να «ρίχνει μαύρο».

reader

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news