facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

«Εμπλοκή» με το ΚΕΑ -Δεν μπήκαν τα χρήματα, τι απάντησε η Φωτίου (βίντεο)

Τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς ως είθισται από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 μετά από επικοινωνία που υπήρξε με την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου τα χρήματα θα πιστωθούν σήμερα (κάποια στιγμή) μέχρι το βράδυ, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, λοιπόν, με βάση τα λεγόμενα της υπουργού, θα πρέπει να πιστωθεί ως τα μεσάνυχτα σήμερα.

Μάλιστα, η αρμόδια υπουργός φάνηκε να πετάει το μπαλάκι στις τράπεζες, λέγοντας πως είναι θέμα των πιστωτικών ιδρυμάτων πότε θα “περάσουν” τα χρήματα στους λογαριασμούς.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ποσό των 63.077.250,94 ευρώ θα καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.

«Επειδή η προκαθορισμένη ημερομηνία καταβολής του ΚΕΑ, δηλαδή η 28η Μαΐου, συμπίπτει με την αργία του Αγίου Πνεύματος επιχειρήθηκε από το υπουργείο Εργασίας να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, πριν από το τριήμερο» διευκρινίζει το υπουργείο.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), αμέσως μετά τη μεταφορά των χρημάτων, δίνει εντολή στις τράπεζες να πιστωθούν οι λογαριασμοί. Ωστόσο, το υπουργείο σημειώνει ότι τα χρήματα που θα έπρεπε να ξεκινήσουν να εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από χθες το απόγευμα, καθυστέρησαν.

Η κ. Φωτίου δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γι' αυτό το λάθος που έγινε από την ΗΔΙΚΑ και να διαβεβαιώσω τους δικαιούχους ότι σήμερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το ποσό που τους αναλογεί. Υπενθυμίζω, ότι το υπόλοιπο 50% του ποσού πιστώνεται από τις τράπεζες, μέσω των προπληρωμένων καρτών. Όπως όλοι γνωρίζουν ποτέ δεν έχουμε καθυστερήσει πληρωμές».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news