facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Όταν ο Παύλος Πολάκης αυτοδιαψεύδεται! Τι δήλωσε για το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Μυκόνου

Τον εαυτό του αλλά και την κυβέρνηση φαίνεται ότι φέρνει σε δύσκολη θέση για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης στην προσπάθεια του να διαψεύσει δημοσίευμα του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ειδικότερα το δημοσίευμα αναφέρεται σε πόρισμα των Επιθεωρητών υγείας του ΣΕΥΥΠ το 2015 το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτούργησε 245 ημέρες και το 2016, 198 ημέρες.

Ωστόσο το διάστημα που έγιναν οι έλεγχοι και στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα ο Παύλος Πολάκης ήταν αναπληρωτής υπουργός υγείας και τη διακυβέρνηση της χώρας είχε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα το δημοσίευμα του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων το οποίο στη συνέχεια μεταδόθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έκανε λόγο,για μια νέα υπόθεση «διαφθοράς» που ανακάλυψαν μετά από σχετική καταγγελία οι ράμπο υγείας ενώ υπάρχει αναφορά εργαζόμενου του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ακτινολογικό μηχάνημα υπέστη βλάβη τρεις φορές μέσα σε πέντε μήνες, ενδεχομένως λόγω απειρίας του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να «αδυνατεί» να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός υγείας δηλώνει ότι, «το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη».

Στην ίδια δήλωση του ο κ. Πολάκης, αναφέρει ότι τα προηγούμενα χρόνια «παρ ότι υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη για ύπαρξη γιατρού ακτινολόγου ούτε όμως υπήρχε πρόβλεψη επιδιόρθωσης των συνεχόμενων βλαβών του μηχανήματος, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει πως «σήμερα όμως όχι μόνο το ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί αλλά και έχουν προσληφθεί στο ΚΥ ένας ακτινολόγος γιατρός – για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΚΥ-, ένας ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας όσο και ένας ΔΕ βοηθός ακτινολόγου ενώ αναμένεται να προσληφθεί από την προκήρυξη και ένας ακόμα ΔΕ βοηθός μόνιμος».

Βάση στοιχείων που έδωσε μόνο το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν στο ΚΥ Μυκόνου 581 ακτινογραφίες όπως καταγράφηκε στο σύστημα καταγραφής των νοσοκομείων και των ΚΥ(BI). Επιπρόσθετα, αναμένεται στο ΚΥ Μυκόνου να εγκατασταθεί ένας αξονικός τομογράφος, ένα σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας από δωρεά από την οικογένεια Γ. Δακτυλίδη. Ως εκ τούτου γίνεται πλήρως κατανοητό ότι όχι μόνο δεν συνεχίζεται η προηγούμενη κατάσταση αλλά αντίθετα η πορεία του ΚΥ Μυκόνου έχει αλλάξει ριζικά».

healthreport

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news