facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα

Ότι ο ίδιος είχε υποσχεθεί στους συμβασιούχους στην καθαριότητα μονιμοποίηση τους, διέψευσε μιλώντας την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών τονίζοντας πως έληξαν οι συμβάσεις τους και προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως «δεν υπήρχε κανένας από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με πάνω από τρεις συνεχόμενες ανανεωμένες συμβάσεις».

Παράλληλα, τόνισε πως «Είπαμε ότι πρέπει να πάμε σε ανοιχτό διαγωνισμό για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία. Το ΑΣΕΠ οργάνωσε ανοιχτό διαγωνισμό και έως τότε αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού».

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει το ρεπορτάζ της Καθημερινής που ήθελε τους όρους του διαγωνισμού να άλλαξαν.

«Δεν άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού» τόνισε και πρόσθεσε «Τι πιο δίκαιο από ένα ανοιχτό διαγωνισμό με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ»;

Εξήγησε επίσης πως ο διαγωνισμός «έγινε με βάση πάγια κριτήρια του ΑΣΕΠ» και πρόσθεσε πως προστέθηκε μια «ειδική ρύθμιση για μοριοδότηση» των συμβασιούχων που αφορούσε το 50% των θέσεων.

«Δεν απολύεται κανείς. Από το 2015 δεν απολύθηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απολυμένοι υπάρχουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει χιλιάδες απολύσεις όταν έρθει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Όταν μιλάμε για συμβασιούχους και δημόσιο μιλάμε για ένα διαχρονικό ζήτημα» αφού «υπάρχουνσυμβασιούχοι που εργάζονται για 16 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Εξήγησε ακόμα πως «πολλά προγράμματα ήταν συγχρηματοδοτούμενα και συνεχίζουν με κρατική χρηματοδότηση».

Ο κ. Σκουρλέτης αναγνώρισε πως «πρέπει να δούμε πώς θα λυθεί το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας».

Χαρακτήρισε άλλη κατηγορία εκείνους που εργάζονταν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες θυμίζοντας πως το «Ελεγκτικό συνέδριο είπε ότι δεν μπορείτε να ανανεώσετέ για τρίτη φορά τη σύμβαση τους αφού προσκρούσει στο Σύνταγμα».

«Ως Υπουργείο Εσωτερικών είπαμε να βρούμε μια λύση. Να θωρακίσουμε τους δήμους με εργαζόμενους για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες», τόνισε και πρόσθεσε πως έτσι ελήφθη η απόφαση για ανοιχτό διαγωνισμό με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Ο κ. Σκουρλέτης κλήθηκε να σχολιάσει και τα σχέδια για κατάτμηση της Β’ Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες σημειώνοντας πως «Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ υποψηφίου και ψηφοφόρου σε αυτή την τεράστια περιφέρεια».

Κατά τον ίδιο «σημασία έχει αν θα στηρίξουμε ένα μέτρο που είναι εξόφθαλμα σωστό» και συμπλήρωσε απαντώντας στην κριτική που ασκείται ότι «αν κριτήριο ήταν να στηρίξουμε κάποιους που είναι αναγνωρίσιμοι τότε θα έπρεπε να κρατήσουμε τη Β’ Αθηνών όπως είναι».

Ακόμα, χαρακτήρισε τις όποιες αλλαγές εξετάζονται «μέτρο που είναι σαφώς εξυγιαντικό».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news