facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Μεγάλο «χτύπημα» της αστυνομίας σε παράνομο κύκλωμα εκμετάλλευσης φαρμάκων

Μεγάλο χτύπημα σε παράνομο κύκλωμα που εκμεταλλευόταν ακριβά φάρμακα κατάφερε η Οικονομική Αστυνομία.

Σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε περιοχές της Αττικής αλλά και στην επαρχία, οι αστυνομικοί εντόπισαν βασικά πλοκάμια της σπείρας, η οποία είτε με ψευδείς συνταγογραφήσεις, είτε με παράνομα παραστατικά, κατάφερνε να υπεξαιρεί μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, ακόμα και ακριβών ιατρικών σκευασμάτων και να τα πουλά στην παράνομη αγορά.

Τα αντικαρκινικά σκευάσματα σε πολλές περιπτώσεις είναι πανάκριβα. Υπάρχει μάλιστα και έλλειψη σε πολλές περιπτώσεις και έτσι το κύκλωμα βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τον πόνο και την ανάγκη των ασθενών.
Με παράνομες φωτογραφίσεις ή ακόμη και με υπεξαίρεση από τα νοσηλευτικά ιδρύματα το κύκλωμα εξασφάλιζε μεγάλο αριθμό σκευασμάτων τα οποία στη συνέχεια διακινούσε εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι εντόπισαν παρακλάδια του κυκλώματος να κλέβουν φάρμακα από νοσοκομεία όπου είχαν και την αποκλειστική διάθεσή τους, και μετά να τα μεταπουλούν με μεγάλο κέρδος.

Στο στόχαστρο της σπείρας ήταν κυρίως φάρμακα για τον καρκίνο. Η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην επιχείρηση που στήθηκε από την οικονομική αστυνομία έχουν προσαχθεί 20 άτομα, μεταξύ αυτών γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί. Εκτιμάται ότι τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δένουν τις κατηγορίες σε βάρος των προσαχθέντων και έτσι είναι θέμα χρόνου να γίνουν συλλήψεις και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news