facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Θεσσαλονίκη: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μπλοκάρει σε αυτοκίνητα που κλείνουν τη ΛΕΑ-Βίντεο

Οργή προκαλεί το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media και δείχνει τον εγκλωβισμό ενός ασθενοφόρου που δεν μπορούσε να περάσει από τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, επειδή δεκάδες ανεγκέφαλοι οδηγοί την είχαν αποκλείσει.

Όπως πολύ σωστά αναφέρει σε σχόλιό του ο διασώστης του ΕΚΑΒ "Γι' αυτό δεν πρέπει να μπαίνουμε στη ΛΕΑ!!!!! Πότε θα το καταλάβουμε αυτό??? Η ΛΕΑ είναι για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Σκεφτείτε αυτόν που περιμένει τη βοήθεια και αυτή αργεί να φτάσει...."

Το περιστατικό συνέβη στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης την περασμένη Τετάρτη, ενώ αναρτήθηκε στα social media την Παρασκευή. Το βίντεο δείχνει την ουρά που σχηματίστηκε στη συμβολή του περιφερειακού με την Εγνατία, καθώς στο σημείο βρίσκονταν πρόσφυγες και μετανάστες της δομής φιλοξενίας Διαβατών, που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Λόγω της διαμαρτυρίας, ο δρόμος ήταν κλειστός. Ωστόσο, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσπαθούσε να περάσει από το σημείο για να παραλάβει ασθενή που αντιμετώπιζε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας.

Όμως η αποστολή του ασθενοφόρου ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι, καθώς οι οδηγοί είχαν καταλάβει τη ΛΕΑ και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν.

Αν και το ασθενοφόρο είχε ενεργοποιήσει τη σειρήνα, τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά, αφού όλη η λωρίδα ήταν γεμάτη από μεγάλα οχήματα.

Για να τα καταφέρει, ο οδηγός του ασθενοφόρου έκανε έναν απίστευτο ελιγμό, περνώντας από φορτηγά, προκειμένου να εκτελέσει την αποστολή του το ταχύτερο δυνατό.

«Το πρόβλημα μα την αποκλεισμένη ΛΕΑ είναι σχεδόν μόνιμο και άλυτο θα έλεγα. Σχεδόν πάντα όταν καλούμαστε να επέμβουμε σε περιστατικό και πρέπει να διέλθουμε εθνικό δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οχήματα που χρησιμοποιούν αδικαιολόγητα της συγκεκριμένη λωρίδα», εξηγεί χαρακτηριστικά ο διασώστης του ΕΚΑΒ, στο ekabnews.gr.



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news