facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Αχτσιόγλου μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς: Δεν αλλάζει η πολιτική για το ασφαλιστικό

Η πλήρης εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχαν με τους θεσμούς η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής» στο ασφαλιστικό, τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Αχτσιόγλου, δίνοντας έτσι κι από την πλευρά της ένας τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ήμερων για ενδεχόμενο μη εφαρμογής των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και ψηφισθεί.

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Αχτσιόγλου «οι θεσμοί επιβεβαίωσαν ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα» και τόνισε ότι ο επαναϋπολογισμόςτων συντάξεων έχει ήδη τελειώσει εκτός κάποιων ειδικών περιπτώσεων (π.χ. χρόνος ασφάλισης στο εξωτερικό) ενώ δεσμεύθηκε ότι θα τηρηθεί πλήρως το χρονοδιάγραμμα έκδοσης των συντάξεων που ακόμα εκκρεμούν.

Επιπλέον, η υπουργός τόνισε ότι οι θεσμοί αποδέχθηκαν τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΣΤΕ, αν και προϊδέασε ότι θα άναληφθούν δράσεις για να ενισχύσουν την προσφυγή στην γνωμοδοτική μεσολάβηση αντί της υποχρεωτικής διαιτησίας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news