facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Σαλβίνι: Όχι σε παραπομπή Ματαρέλα για εσχάτη προδοσία, ναι σε αλλαγή εκλογικού νόμου

Απορρίπτει o ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, τη συζήτηση περί παραπομπής του προέδρου, Σέρτζιο Ματαρέλα, για εσχάτη προδοσία και επισημαίνει ότι θέλει αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Κάποια πράγματα δεν γίνονται εν θερμώ... δεν θέλω να συζητήσω για παραπομπή» είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital.

Σημείωσε ότι από τη στιγμή που η Λέγκα και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή «πρέπει να δόυμε εάν μπορεί να αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι την παραπομπή του πρόεδρου για εσχάτη προδοσία ζήτησε ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, μετά την απόφαση του Σέρτζιο Ματαρέλα να απορρίψει την επιλογή των δύο κομμάτων για τη θέση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος ο πρόεδρος επισημαίνει ότι δεν είναι εκείνος, που μπλόκαρε τη διαδικασία για σχηματισμό κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι για το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να επιλεγεί ένα πρόσωπο, που δεν θα στέλνει το μήνυμα ότι η Ιταλία οδεύει προς έξοδο από το ευρώ.

Σήμερα αναμένεται να δώσει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών στον Κάρλο Κοταρέλι, πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΔΝΤ και σύμβουλο των κυβερνήσεων Λέττα και Ρέντσι.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news