facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Βερολίνο: Καμία προ-δέσμευση για το χρέος, προέχει η αξιολόγηση

Σκληρή στάση στο θέμα του χρέους εξακολουθεί να τηρεί το Βερολίνο, διαμηνύοντας πως προέχει η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Η απόσταση ανάμεσα στη γερμανική πλευρά και το ΔΝΤ εξακολουθεί να είναι μεγάλη και τα περιθώρια για συμμετοχή του Ταμείου σε επίπεδο χρηματοδότησης στενεύουν επικίνδυνα.

«Δεν υπάρχουν προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις» για το ελληνικό χρέος ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ,Ντένις Κόλμπεργκ, προσθέτοντας ότι το θέμα τώρα είναι η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος, αλλά και το πώς θα προχωρήσουμε μετά το τέλος του.

«Το θέμα τώρα είναι να γίνει η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος. Σε αυτό υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα να ολοκληρωθούν. Ταυτόχρονα το θέμα είναι πώς θα προχωρήσουμε μετά το τέλος του προγράμματος, εάν πιθανόν είναι απαραίτητα μέτρα για το χρέος» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν «προ-δεσμεύσεις ή αποφάσεις», αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διαβούλευση. «Η Γερμανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους της, με το Eurogroup και τους άλλους διεθνείς θεσμούς και οι αποφάσεις θα ληφθούν εγκαίρως πριν από το τέλος του προγράμματος», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι το Ταμείο συμμετέχει ήδη στον έλεγχο του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής του ΕΜΣ και ότι στις 20 Ιουλίου 2017 αποφάσισε ένα δικό του πρόγραμμα.

«Η εκταμίευση αυτού του προγράμματος προϋποθέτει ότι η Ελλάδα πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ότι εξυπηρετείται η βιωσιμότητα του χρέους, όπως την βλέπει το ΔΝΤ. Σε αυτές τις συνομιλίες βρισκόμαστε τώρα. Δεν μπορώ όμως να σας ανακοινώσω εδώ ακόμα κάποια αποτελέσματα» κατέληξε .

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news