facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Βούτσης: Πολιτική ενέργεια η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Απολύτως απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Νίκος Βούτσης την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έπειτα από την επίσκεψή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου συναντήθηκε με τον Αγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.

Σημειώνοντας ότι οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται πάνω από 2 μήνες, χωρίς να έχουν καταγραφεί κατηγορίες, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι αυτό το σκηνικό «διαμορφώνει ένα αφήγημα επικινδυνότητας ανάμεσα στις δύο χώρες, στους δύο λαούς, στις στρατιωτικές δυνάμεις και από τις δύο πλευρές».

«Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ λίγο ζήτημα δικαιοσύνης και δικαστικού σώματος και πραγματικών επιχειρημάτων… Φοβάμαι ότι σ' ένα μεγάλο βαθμό παρ' ότι σέβομαι απολύτως τη δικαιοσύνη και έτσι όπως είναι διατυπωμένη και ισχύουσα και στη γείτονα χώρα, υπάρχει ωστόσο ισχυρό σημείο προσχηματικής διαχείρισης τέτοιων επιχειρημάτων και είναι φανερό πια. Μετά την παρέλευση δυόμισι μηνών αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι κατ' εξοχήν μία πολιτική ενέργεια, ενδεχομένως εν όψει εκλογών, ενδεχομένως ενός κλίματος για καταστάσεις-συνεργασίες στη γείτονα, πλην όμως έχει κόστος και για τη γείτονα και για μας και για τις σχέσεις και κυρίως γι' αυτούς τους δύο νέους ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Βούτσης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι είναι πολύ υψηλό το ηθικό των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι είναι πολύ καλές οι συνθήκες διαβίωσής τους.

«Είναι προφανές ότι τους έχουνε μαζί, διαβάζουν τα βιβλία τους, τους έχουνε σε χώρους που μπορούν να ασκούνται. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, διότι η στέρηση της ελευθερίας, δεν μιλάμε για μία και δύο ημέρες, αυτή καθ' αυτή είναι το μεγαλύτερο βασανιστήριο, ακόμη κι αν έχει συμβεί στον όροφο κάποιου ξενοδοχείου. Δεν υφίστανται λοιπόν κάτι επιπλέον του βασικού όμως που είναι η στέρηση της ελευθερίας. Πόσο μάλλον αναιτίως, πόσο μάλλον χωρίς ορίζοντα, από πλευράς χρόνου», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Εκτίθενται και στη διεθνή κοινή γνώμη και στη συνείδηση του λαού και των λαών μας, όσοι έχουν ποντάρει και μιζάρουν και κεφαλαιοποιούν μια τέτοια ιστορία η οποία δεν έχει απολύτως καμία βάση, πέραν του γελοίου του πράγματος, του να συζητάει κανείς για κατασκοπεία εν έτη 2018, ανάμεσα σε δύο χώρες του ΝΑΤΟ για 200 μέτρα… Η ίδια η πράξη αυτή, μ' οποιαδήποτε ανόητη αντίληψη είτε συμψηφισμού, είτε δημιουργίας έντασης κ.λ.π. εκθέτει πολύ και έχει κόστος για όποιον και όποιο καθεστώς παρατείνει αυτή την ταλαιπωρία», ανέφερε ακόμη.

«Εκφράσαμε εκ μέρους της Βουλής και εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη» καθώς και «την απόλυτη άποψή τους για την ανάγκη άμεσης αποφυλάκισης και σταματήματος αυτής της ταλαιπωρίας αυτών των δύο παιδιών, που συνιστά και μία ταλαιπωρία και μία ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες κι όλα αυτά έχουν συνέπειες. Συνέπειες στην οικονομία, στη διεθνή υπόσταση και στην ένταση που δημιουργείται, κάποιες φορές και το έχουμε βιώσει αυτό δραματικά στο Αιγαίο, συνέπειες στη ζωή, στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας. Δεν μπορεί να παίζει κανείς μ' αυτά τα πράγματα».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news